Cigarete bez akciznih markica bile namijenjene “sivom tržištu” Crne Gore i zemljama Zapadne Evrope - Volim Podgoricu

Cigarete bez akciznih markica bile namijenjene “sivom tržištu” Crne Gore i zemljama Zapadne Evrope

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta, zajedno sa službenicima Uprave carina, realizovali akciju pod nazivom “Šah” prilikom koje je zaplijenjeno 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Policija je prošlog četvrtka zaplijenila ove cigarete u ilegalnom magacinu u Tuzima. Pronađene i zaplijenjene cigarete  proizvedene su u protekloj godini u Novom duvanskom kombinatu (NDK) u Podgorici, čiji je od prošle godine vlasnik BMJ Industries FZ-LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predsjednika borda direktora Novog duvanskog kombinata Isata Boljevića policija još nije uspjela da ispita o tome, jer je on, kazali su “Vijestima” u policiji, van zemlje.

“Policijski službenici su, postupajući po nalogu SDT, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija, kao i firme pod nazivom “Golden Gate” čiji su objekti u vlasništvu P.Đ. iz Tuzi. Tom prilikom policijski i carinski službenici su zaplijenili 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 miliona eura koje su, kako se sumnja bile namijenjene prodaji na sivom tržištu na teritoriji Crne Gore i daljem krijumčarenju ka zemljama Zapadne Evrope”, piše u saopštenju.

Iz Uprave polcije su saopštili da na rasvjetljavanju ovog događaja kontrolišu i firmu “Novi duvanski kombinat” AD Podgorica.

“U cilju utvrđivanja eventualne povezanosti odgovornih lica u pravnom licu, u vezi sa proizvodnjom određenih brendova u toj fabrici koji su pronađeni prilikom pretresa gore navedenih objekata policijski službenici će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica relevatnih za rasvjetljavanje ovog događaja i identifikovanja i procesuiranja lica osumnjičenih za krijumčarenje cigareta”, navodi se u saopštenju.

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com