“Viđi mi životati taj posa’ u Podgoricu, ili odoh ti ja na more da zidam!” - Volim Podgoricu

“Viđi mi životati taj posa’ u Podgoricu, ili odoh ti ja na more da zidam!”

Status jednog korisnika Fejsbuka iz Nikšića izazavao je burne reakcije njegovih prijatelja, ali i duhovite komentare. On je, naime, prepričao razgovor sa mladićem iz Nikšića koji želi da se doseli u Podgoricu:

“Pita me neki dan Jovan, Milutinov sin. Mogu li ga dje ubačit’ da radi u Podgoricu.

Veli on meni:

” … ma dje bilo bolan, samo da nešto radim i da mogu platit’, kakvu sobu i da mi ostane koja para da imam šta da pojedem.”

Ja se nasmijah, pa mu rekoh:

Jovane, pa imaš ti u Nikšić dje da spavaš i da jedeš. Ne moraš da radiš u Podgoricu, samo da bi primao platu za stan i za hranu?

Jovan se podiže ka’ kokot, pa raširi ruke i odgovori mi:

” Ma šta to veliš bolan? Pa ja ti odje odem u Ni'šić i sa pet eura, i provedem se ka’ car , a ne u Podgoricu, dje mi plata ne bi bila ispod pet – šest stotina eura, a soba za 50 eura da biram tamo! Eto, moga’ bi ja i neku kuću da čuvam i da živim u njoj, još ako ja gazdarica mlade, iśaaa, ku’ ćeš ljepše ! Vidji mi to životati, pa mi javi ova dva dana, ako ne, odoh ti ja na more da zidam! ”

Jedan od njegovih prijatelja je komentarisao da nudi posao u Nikšiću, ali niko neće!

“Ja sam dao oglas da primam radnike na mašinama za obradu kamena dnevnica 20 eura plus 3% od prodatog na licu mjesta ne računajuci stovarišta plata izlazi preko 500€ u NK i još mi se niko nije javio 😀 Sve to treba poćerati ovce da čuva …..”

Drugi je komentarisao: Kraj Nikšića selo malo, Titograd se vazda zvalo!

1 komentar

  1. Hello! I would want to supply a massive thumbs up for the excellent information you have here within this post. I will be coming back to your blog site to get more soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com