UHAPŠEN PODGORIČANIN: Htio da otuđi 800.000 eura! - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Htio da otuđi 800.000 eura!

Uhapšeni javni izvršitelj Siniša Mugoša osumnjičen je da je falsifikovanom presudom pokušao da od Crnogorskog Telekoma naplati 800.000 eura fiktivnog duga, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Do prenosa sredstava, ipak, nije došlo jer je Telekom o svemu obavijestio Specijalno državno tužilaštvo, pa je transakcija blokirana. Mugoša je, kako se sumnja, malverzaciju sproveo uz pomoć, takođe, uhapšenog frizera Aleksandra Nestorovića, ali i još nekoliko za sada nepoznatih osoba čiji bi identitet uskoro trebao da bude utvrđen.

Dvojica uhapšenih juče su satima saslušavana u Specijalnom državnom tužilaštvu, nakon čega je tužiteljka Lidija Vukčević donijela rješenje o njihovom zadržavanju do 72 sata.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Mugoša je u Specijalnom državnom tužilaštvu negirao da je na osnovu falsifikovane dokumentacije sproveo postupak potraživanja, blokade i naplate sredstava od Crnogorskog Telekoma.

Tvrdio je da je radio sve po zakonu i pravilima struke, te da će to i dokazati tokom daljeg procesa. On je uhapšen preksinoć, a inspektori Centra bezbjednosti Podgorica tada su zapečatili i njegovu kancelariju, odakle će se narednih dana izuzeti sva službena dokumentacija, radi vještačenja.

Nezvanično, Mugoša je predmet opsežnih provjera, u kojima će se na osnovu dokumentacije koja se još prikuplja, utvrditi da li je bio vinovnik drugih mahinacija u predmetima, u kojima je sprovodio postupke javnih izvršenja.

Mugoša je bio na čelu Komore javnih izvršitelja do februara prošle godine, kada je zajedno sa kolegama iz rukovodstva podnio ostavku jer je Ministarstvo pravde po četvrti put od početka njihovog rada smanjilo tarife po kojima naplaćuju svoje usluge.

U oktobru 2015. godine u njegovoj kancelariji u Ulici 13. jula je tokom noći podmetnuta bomba, koja je uzrokovala veću materijalnu štetu.

Nekoliko dana ranije eksplozija je odjeknula i u kući njegovog brata u Donjoj Gorici, vlasnika firme “Dado commerc”. Eksplodiralo je postrojenje za plin, a kasnije je utvrđeno da je požar bio podmetnut, pa je policija provjeravala eventualnu vezu između ova dva slučaja.

1 komentar

  1. Hahahahahahah, sto cine ovi DPS kadrovi. Pa ljudi ne moze vas ni NATO spasit. Jer ste vi najveci protivnik sami sebi. DPS kradje, lazi, ucjene, podvale… TO ce vas urusit samo od sebe. Kakvi su vam kadrovi. Ovaj covjek je olicenje olosha i bitange. Iydajnik Crne Gore je onaj koji krade i laze i stavlja ruke u tudje dzepove! Gradjani, dokle cete trpjet ove bitange da vas lazu i manipulisu sa vama?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com