MUHOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Kad idem na Cetinje nosim pasoš - Volim Podgoricu

MUHOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Kad idem na Cetinje nosim pasoš

Smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Petnjica Adnan Muhović i funkcioner vladajuće Bošnjačke stranke, izjavio je juče da prema Podgorici vrlo malo šta osjeća, a da prema Cetinju ne osjeća ništa.

“Dakle, kad idem na Cetinje nosim pasoš”, kazao je Muhović za Sandžak TV, prenosi Sandžakpress.info.

Podsjetimo da su njegove izjave na račun Njegoša i Gorskog vijenca izazivale lavinu komentara, kao i stav u odnosu na veličinu crnogorske nacije, kvalifikujući je malom.

Sa funkcije predsjednika Skupštine Opštine Petnjica Adnan Muhović smijenjen je glasovima 15 odbornika DPS-a i po dva SDa i SDP-a. Muhović je, kako je navedeno u obrazloženju, svojim izjavama o, između ostalog, Njegošu da je najveći “krvnik Bošnjaka i islama”, doprinio dizanju tenzija i narušavanju multietničkog sklada u Crnoj Gori.

“Meni je Bosna država matičnog naroda, Sarajevo duhovni i kulturni centar. I krv svoju za Bosnu moju, za južni Sandžak i život svoj. Smatram da je predsjednik Stranke (BS-a) patriota u nekoj mjeri u kojoj on smatra i drugi smatraju da jest. Kao ja nije. Ja sam malo specifičan, prvo ono što mene možda malo razlikuje u politici u odnosu na neke druge je što sam panbošnjački orijentisan. Ja prema Podgorici vrlo malo šta osjećam, prema Cetinju ne osjećam ništa. Dakle, kad idem na Cetinje nosim pasoš”, kaže Muhović.

Inače, odluku o smjeni Muhovića inicirali i podržali koalicioni partneri iz DPS-a. U odbranu, međutim, nisu stale kolege iz Bošnjačke stranke.

“Mislite li da su stali u vašu zaštitu u jednom trenutku da bi i svoj ugled na neki način podigli među ovim narodom pokazujući da brane visokog fukcionera BS-a? Ja sam to govorio predsjedniku stranke, potpredsjednicima, kolegama, predsjednicima opštinskih odbora, ali oni nisu imali moći, kapaciteta da ovo završe, da ovo zaustave. Nema ovdje razvoja dok je DPS na vlasti i čak smatram i dok je DPS na državnom nivou na vlasti, oni ne žele da ulažu u ovaj kraj, sačuvaju ljude ovdje”, poručuje Muhović.

(Dnevne novine)

4 komentara

  1. A Muhovicu, ko li t eplaca nesreco da u ovakvoj voekonomskoj i materijalnoj i duhovnoj krizi ti prosipas taj zaostali Turski nacionalizam od prije 150 ljeta? Pa daj Turcine, ako ti volis Tursku to je tvoj licni osjecaj. Ti zivis u Crnoj Gori i nismo ti mi Janjicari i poturcenjaci ka sto su tvoji djedovi bili, nego Srpski Spartanci. Ima da budes miran i da se ziv ne cujes jel jasno. Jer dolazi do velikih promjena u geopolitici. Tvoj Erdogan ima da slusa Putina, Turska ima da radi kako joj Rusija kaze, ili ce je NATO vasi tobos saveznici gurnuti u Rat sa Kurdima! I Turska ce nestati, a kad nestane Turska nestace i tebi muda da ih prosipas ovuda!

  2. Muhamed a.s je rekao:,,govori dobro ili ćuti,,
    muhovicu tvoj govor ne da nije dobro nego je i vise od zla. objasni narodu da se zna o kojoj bosni pricas. da li o bosni nekad ili bosni sad? to je velika razlika.
    ko si ti ,koja si vjera ,koji je tvoj grad, drzava ? crnogorac nisi ,srbin nisi , hrvat nisi,ni bosnjak ne mozes bit ako si rodjen u petnjicu. podgorice i cetinja sto se tice nemoj ni dolazit na ovu bandu,nemas sto ovamo zalazit. ne osjeca ni tebe ni podgorica ni cetinje.
    anadolija muhovicu, anadolija da nije to ta zemlja,mozda bi treba pud tamo krenut dako se pronadjes.

  3. a i ti antiubdasu isti si kao i ovaj. zajedno sijete mutnju i zlo! samo ste suprotne struje. manite se corava posla.
    Da su turci bili crnci nebi danas bilo ovih istoricara sto pametuju no bi se znalo cim se pogledamo. a mnogi bi zacutali.

  4. Srbi. U. Srbiju treba da zive
    Ovi novonastali Bosnjaci ne vjerujem da bi im se Bosna obradovala…
    Muhovica jedino mozemo sortirat u vehabije…
    Dobro rece Anita scaka cast…
    A muhovicu ko bi kad si pristao na koaliciju sa dps…sram te bilo…treba ispitat Drzava ko te finansira…koja si ti sekta…koje su ti namjere….od tebe samo grdno mozemo ocekivat..narod Crnogorski se nemoze osjecat bezbjedno dok god ovakve pustate da javno prosipaju vjersku mrznju i huskaju narod…
    Kako su se smirili cetnici tako treba i ove vehabije obuzdat…muhovicu bruko i sramoto… Jeftino si prodao dusu svoju…tebe se stide Muslimani normalni iz Pernjice…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com