“Crnogorska policija nemoćna u borbi protiv mafije” - Volim Podgoricu

“Crnogorska policija nemoćna u borbi protiv mafije”

Organizovani kriminal u Crnoj Gori je političkog profila i policija je nemoćna u borbi protiv mafije, ocijenio je lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

Na vozilu komandira Interventne jedinice Centra bezbjednosti Bar, Ivana Đokovića, aktivirana je rano jutros, eksplozivna naprava, a policija ima indicije o tome ko bi mogao biti povezan sa tim kriminalnim aktom i intenzivno radi na rasvjetljavanju događaja.

“Oštra izjava premijera Duška Markovića da je mafija bacila rukavicu u lice državi tragikomična, jer se odavno u Crnoj Gori je zna dje završava država , a dje počinje mafija. Demokratska partija socijalista (DPS) je političko krilo mafije”, naveo je u saopštenju Medojević, koji je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF).

Kako je kazao, “novi teroristički napad u Baru samo dokazuje tvrdnje DF-a da je dugogodišnja kohabitacija DPS i mafije razorila institucije sistema zadužene za borbu protiv mafije”.

Medojević je ocijenio da je mafija u Crnoj Gori danas organizovanija, opremljenija i bogatija od policije.

“A ima i logističku zaštitu od Agencije za nacionalnu bezbjednost koji kontroliše određeni broj tužilaca, sudija, i zna da je jača od ove i ovakve države ojađene vladavinom DPS”, saopštio je Medojević.

On smatra da je organizovani kriminal u Crnoj Gori političkog profila. “Njega je napravio DPS i sve dok je DPS na vlasti, neće biti ni rješenja.

“Zato je smjena DPS i formiranje prve slobodne, demokratske patriotske Vlade, na koju mafija neće imati uticaj, preduslov bilo kakve ozbiljne akcije i pobjede države nad mafijom”, naveo je Medojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com