Početna » ŽIVOT + » Ljubav i sex » Zašto u vezama tepamo i dajemo sladunjave nadimke?

Zašto u vezama tepamo i dajemo sladunjave nadimke?

Priznajte da vi i vaš dragi imate tendenciju ponekad da govorite umiljate riječi, posebno sladunjavim, tihim glasićem, i zvati jedno drugo raznim nadimcima. Bubi, beba, bejb, miš, malecki, pile… Ne morate se stidjeti da priznate. Manje-više svi smo to prošli.

Dobre vijesti su da tepanje i davanje nadimaka znače da je vaša veza poprilično jaka i da vas se kao par ne treba uzimati zdravo za gotovo. Kako je objasnila Kerol Bruzis, autorka studije o korišćenju “slatkih” riječi u komunikaciji, ovakav način komunikacije znak je zadovoljstva vezom, visoke razine intimnosti i čvrste povezanosti.

A ako ste se ikada pitali kako to da većina internih nadimaka među parovima počinje slovima b, m ili p, naučnici su i za to pronašli odgovor. Naime, razlog je taj što su ovi glasovi povezani s našim najranijim djetinjstvom (kada doista tepamo) na način da ih bebe najlakše izgovaraju budući da je za njihov izgovor najmanje potrebno korištenje jezika. Velika je vjerovatnoća da su vaše prve riječi počinjale nekim od tig slova pa ne čudi da, kada se želimo umiliti partneru, nerijetko biramo riječi koje počinju upravo tim glasovima. Slatko, zar ne?

(Cosmopolitan)

Check Also

Koprivica: Bečićev magistarski rad sadrži 75 fusnota i 49 izvora

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica tvrdi da lider te stranke Aleksa Bečić nije plagirao magistarski ...

,,Spremni smo da tvrdnje u vezi Bečićevog rada dokažemo na sudu”

Autori saopštenja Demokrata juče su se bavili isključivo špekulisanjem o našim mogućim motivima za bavljenje ovom temom, ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *