NEZVANIČNO: “Zakon o majkama” je NEUSTAVAN! Ukidaju se naknade? - Volim Podgoricu

NEZVANIČNO: “Zakon o majkama” je NEUSTAVAN! Ukidaju se naknade?

Naknade za majke i troje i više djece nijesu u skladu sa najvišim pravnim aktom Crne Gore, odučio je Ustavni sud nakon tajnog glasanja, saznaje CdM.

“Zakon je neustavan, ali odluka ima još tri stava”, rekao je izvor CdM-a.

Uskoro se očekuje i zvanično izjašnjavanje Ustavnog suda.

Predsjednik Ustavnog suda je Dragoljub Drašković, a sudije su Miodrag Iličković, Hamdija Šarkinović, Mevlida Muratović, Desanka Lopičić, Miodrag Gogić i Budimir Šćepanović.

Inicijativu o ocjeni ustanovnosti sudu je podnijelo troje Kolašinaca – Gospava Vujisić, Dragoljub Bukilić i Draginja Rakočević koji se ranije danas nijesu pojavili na javnoj raspravi u Ustavnom sudu.

Inače, Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti u julu prošle godine, i to glasovima kompletne opozicije, SDP-a, Bošnjačke stranke i Andrije Popovića iz LP koji su tada bili dio vlasti.

Naknade, koje su počele da se isplaćuju 1. januara ove godine, prvobitno su iznosile 336 i 192 eura, pa su odlukom Vlade i Skupštine smanjene na 264 odnosno na 144 eura. Dio korisnica je zbog toga štrajkovao ispred Skupštine Crne Gore od 2. do 26. marta , a neke od njih deset dana štrajkovale su glađu. Ustavni sud je, međutim, odlučio da je smanjenje naknada u skladu sa najvišim pravnim aktom.

(www.cdm.me)

1 komentar

  1. Idemo narode, sad pokazi dal te ima! Sprdaju se sa nasim majkama, tetkama, strinama, komsinicama. Sramno! Da je sve idealno drugo, kao sto nije – samo zbog ovog cina bi pala Vlada ! U nekoj normalnoj drzavi, naravno! Dolje Vlada bre, ljudi! Svi na ulice da podrzimo nase majke! DPS je propala partija lazova , lopova i kriminalaca! Ajmo narode Crne GOre da zbacimo ljagu sa naseg imena! DPS izdajnici da se posalju u politicku proslost!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com