FRONT IDE NA CETINJE: Angažovaćemo 100 autobusa za proteste - Volim Podgoricu

FRONT IDE NA CETINJE: Angažovaćemo 100 autobusa za proteste

Demokratski front organizovaće protest na Cetinju 28. aprila, kada Skupština bude odlučivala o učlanjenju u NATO. To su u odvojenim izjavama saopštili lider DNP-a Milan Knežević i potpredsjednik Nove Slaven Radunović.

Iz Demokratskog fronta Pobjedi je kazano da ih je odluka da Skupština bude održana na Cetinju a ne u Podgorici iznenadila, jer su prijavili proteste u glavnom gradu ispred zgrade parlamenta za svaki dan naredne sedmice.

– To suštinski ne mijenja ništa jer ćemo, ako treba, angažovati i 100 autobusa da bismo pošli na protest ispred zgrade Skupštine na Cetinju, saopštili su iz DF-a. Posebna sjednica parlamenta održaće se na Cetinju, a na dnevnom redu biće Protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Grčke i Turske. Podsjetimo, predlog zakona Skupštini Crne Gore dostavila je Vlada prošle nedjelje, sa predlogom da u skladu sa članom 151 Poslovnika Skupštine Crne Gore, ovaj zakon donese po skraćenom postupku, iz razloga koji su sadržani u obrazloženju predloga zakona. Nakon donošenja i stupanja na snagu ovog zakona, Crna Gora će dostaviti svoj instrument potvrđivanja Sjevernoatlantskog ugovora Vladi Sjedinjenih Američkih Država, koja je depozitar ugovora.

Demokrate, SNP i Demos neće na okupljanja DF-a

Demokrate, Socijalistička narodna partija i Demos saopštili su da neće na protest DF-a na Cetinju, bez obzira što podržavaju referendum o članstvu u NATO.

– Demokrate, zbog konstantnih, ciljanih i brutalnih napada neće učestvovati u individualnim akcijama DF-a, već ćemo, pored protestnog skupa u Kotoru, organizovati protestni skup u subotu, u Herceg Novom. Ovaj protestni skup Demokrata biće oštra opomena vlastodršcima u Crnoj Gori i Milovoj ekipi da bi nova podjela bila pogubna po sve, posebno po generacije koje tek stasavaju i dolaze, kazale su Demokrate u saopštenju dostavljenom medijima. Iz SNP-a su pozvali opozicione poslanike da ne učestvuju u radu Skupštine, dok iz Demosa najavljuju sopstvene proteste.
(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com