Početna » NOVOSTI » Društvo » PODGORICA: NE MOGU DA PRONAĐU MILA ĐUKANOVIĆA
Foto Dan

PODGORICA: NE MOGU DA PRONAĐU MILA ĐUKANOVIĆA

Bivši premijer Milo Đukanović ni juče se nije pojavio u podgoričkom Osnovnom sudu da konačno odgovori – da li se osjećao ugroženo od komentara Luke Vukojevića, postavljenog na portalu Vijesti, maju 2015.

Suđenje Vukojeviću se skoro dvije godine odlaže zbog nepojavljivanja doskorašnjeg šefa Vlade, a sud cijelo to vrijeme ne uspijeva da mu uredno uruči poziv.

Ni ovog puta iz suda nijesu uspjeli da mu uruče poziv ni kući, ni u DPS-u.

Suđenje je odloženo za 8. jun.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva, juče su “Vijestima” saopštili da se “postupak vodi pred sudom”.

To je njihov odgovor na pitanja – zašto Đukanović nije saslušan u tužilaštvu, kao i da li eventualno planiraju da odustanu od krivičnog gonjenja Vukojevića, s obzirom da se “oštećeni” ne pojavljuje skoro dvije godine.

Niko iz tužilaštva nije se ni pojavio na jučerašnjem pretresu.

Tako da Vukojeviću, koji redovno dolazi na pretrese, ostaje da čeka da taj postupak zastari, što bi trebalo da se desi u maju 2019.

Đukanovićevo obezbjeđenje prošlog puta reklo je dostavnoj službi suda da bivši premijer ne prima poštu na kućnu adresu, već u kancelariji DPS-a.

Sudija je još 12. oktobra pretprošle godine odlučio da se 30. novembra iste godine sasluša bivši šef Vlade, kako bi se izjasnio da li se osjećao ugroženo, ali se on nije pojavio ni na jednom zakazanom pretresu od tada.

Tužilaštvo je podiglo optužni predlog protiv Vukojevića, a da prethodno nijesu ni saslušali premijera i pitali ga da li se osjećao ugroženo, što je osnovni preduslov za postojanje ovog krivičnog djela.

Vukojević je u odbrani tvrdio da je komentar na portalu Vijesti, zbog kojeg je optužen, zapravo citat iz američke serije Kuća od karata i da nije imao namjeru da prijeti bilo kome.

Njemu se sudi zbog komentara na tekst “Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti”, u kojem je naveo “Žrtvovaću se. Za naciju… Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako će okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju djecu kada izbori ne pomažu”. Iz Osnovnog državnog tužilaštva su Vijestima na pitanja zašto Đukanović nije saslušan u tužilaštvu, kao i da li eventualno planiraju da odustanu od krivičnog gonjenja Vukojevića, s obzirom da se “oštećeni” ne pojavljuje skoro dvije godine, odgovorili da se “postupak vodi pred sudom”.

(Vijesti)

Check Also

MOŽDA JE DO VAS: Ako radite OVE stvari, NE ČUDITE SE što vam muškarci NE PRILAZE

Da li ste se ikada zapitale zašto vam muškaci ne prilaze? Možda nešto radite pogrešno. ...

PODGORIČANIN UPROPASTIO SOPSTVENU SVADBU: “Ne mogu se oprati dok sam živ”!

Podgoričanin Mladen Vuletić i Nina Prlja i zavjetovali su se na vječnu ljubav u luksuznoj vili “Parova” u ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *