Početna » NOVOSTI » Društvo » “Sazvati sjednicu SO Herceg Novi, onemogućena priprema i realizacija turističke sezone”

“Sazvati sjednicu SO Herceg Novi, onemogućena priprema i realizacija turističke sezone”

Turistička organizacija (TO) Herceg Novi dostavila je šefovima odborničkih klubova, kabinetu predsjednika opštine Herceg Novi i predsjednici Skupštine opštine Herceg Novi Inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine Opštine Herceg Novi, na kojoj bi trebalo da se da saglasnost na finansijski plan i program rada T0  za 2017. godinu.

“Rad TOHN je blokiran zbog čega je onemogućena priprema i realizacija turističke sezone koja je već počela. Zato  očekujemo da će se sjednica Skupštine opštine zakazati u najkraćem roku, na kojoj će  dati saglasnost na  finasijski plan i program rada . Tako bi se mogle umanjiti već nastale posljedice i šteta za turističku privredu i ponudu grada, obzirom da je glavna privredna grana Herceg Novog upravo turizam. Omogućio bi se redovan rad i nesmetano funkcionisanje TO”, navodi se u saopštenju Turističke organizacije .

Podsjećaju da je TO u blokadi već mjesec ipo i da su otkazane sve najavljene i pripremljene manifestacije čiji je cilj bila promocija Herceg Novog kao turističke destinacije , zaustavljena je i štampa promotivnog materijala i brendiranih suvenira.

“Količine promo materijala su sa današnjim danom iscrpljene. Obustavljeno je renoviranje, brendiranje i otvaranje 17 turističko-informativnih biroa i zapošljavanje 38 sezonskih radnika, dok su neophodna sredstva za godišnje održavanje softvera programa za prijavu boravka blokirana. Otežana je i usporena završnica izrade sajta zbog nemogućnosti finansiranja video i foto materijala”, navodi se u saopštenju TO.

Konstatuju i da će neusvajanje finansijskog plana i programa rada Turističke organizacije Herceg Novi za 2017. godinu, nanijeće štetu sa dugoročnim posljedicama turistima, građanima Herceg Novog  i državi.

(Vijesti)

Check Also

TURCI NAPALI KARLEUŠU: Kolima je gurnuli s puta i izvrijeđali je!

Uspjela je na vrijeme da zakoči, pa nije bilo težih posljedica. Dvojica napadača su pobjegla, ...

Bufon odgovorio na Rakitićevu “ponudu”: ,,To nije dobra ideja, kažem za vaše dobro…”

Uoči duela između Juventusa i Barselone, večeras u Torinu u petom kolu Lige šampiona, Ivan ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *