Početna » NOVOSTI » Društvo » “Sazvati sjednicu SO Herceg Novi, onemogućena priprema i realizacija turističke sezone”

“Sazvati sjednicu SO Herceg Novi, onemogućena priprema i realizacija turističke sezone”

Turistička organizacija (TO) Herceg Novi dostavila je šefovima odborničkih klubova, kabinetu predsjednika opštine Herceg Novi i predsjednici Skupštine opštine Herceg Novi Inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine Opštine Herceg Novi, na kojoj bi trebalo da se da saglasnost na finansijski plan i program rada T0  za 2017. godinu.

“Rad TOHN je blokiran zbog čega je onemogućena priprema i realizacija turističke sezone koja je već počela. Zato  očekujemo da će se sjednica Skupštine opštine zakazati u najkraćem roku, na kojoj će  dati saglasnost na  finasijski plan i program rada . Tako bi se mogle umanjiti već nastale posljedice i šteta za turističku privredu i ponudu grada, obzirom da je glavna privredna grana Herceg Novog upravo turizam. Omogućio bi se redovan rad i nesmetano funkcionisanje TO”, navodi se u saopštenju Turističke organizacije .

Podsjećaju da je TO u blokadi već mjesec ipo i da su otkazane sve najavljene i pripremljene manifestacije čiji je cilj bila promocija Herceg Novog kao turističke destinacije , zaustavljena je i štampa promotivnog materijala i brendiranih suvenira.

“Količine promo materijala su sa današnjim danom iscrpljene. Obustavljeno je renoviranje, brendiranje i otvaranje 17 turističko-informativnih biroa i zapošljavanje 38 sezonskih radnika, dok su neophodna sredstva za godišnje održavanje softvera programa za prijavu boravka blokirana. Otežana je i usporena završnica izrade sajta zbog nemogućnosti finansiranja video i foto materijala”, navodi se u saopštenju TO.

Konstatuju i da će neusvajanje finansijskog plana i programa rada Turističke organizacije Herceg Novi za 2017. godinu, nanijeće štetu sa dugoročnim posljedicama turistima, građanima Herceg Novog  i državi.

(Vijesti)

Check Also

KLIVLEND I DALJE ŽIV! Lebron najbolji kada je najpotrebnije!

Košarkaši Klivlenda pobijedili su jutros Boston Seltikse u finalu Istoka, i tako izjednačili u seriji ...

MOŽDA JE DO VAS: Ako radite OVE stvari, NE ČUDITE SE što vam muškarci NE PRILAZE

Da li ste se ikada zapitale zašto vam muškaci ne prilaze? Možda nešto radite pogrešno. ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *