Bosanac koji je kažnjen zbog podrigivanja pobijedio austrijsko pravosuđe - Volim Podgoricu

Bosanac koji je kažnjen zbog podrigivanja pobijedio austrijsko pravosuđe

Austrijski barmen porijeklom iz BiH, Edin Mehić (28),pobijedio je austrijsko pravosuđe nakon što je prije nepunih godinu kažnjen sa 70 eura zbog bizarne situacije o kojoj su pisali i svjetski mediji.

On je kažnjen zbog podrigivanja u zabavnom parku „Prater“, nakon što je pojeo kebab, a policajac je napisao kaznu jer je prekršio „javnu pristojnost glasnim podrigivanjem pored policijskog službenika“.

No, austrijske pravosudne institucije presudile u Mehićevu korist, uz konstataciju da „nema dokaza“ da je on podrignuo ispred policajca. Kada je Mehić kažnjen zbog podrigivanja na javnom mjestu, grupe građana su mu pružile podršku, a lanac restorana koji prodaje kebab platio je i njegovu kaznu.

“Mnogo ljudi se solidarisalo sa mnom. Pa ni u jednoj zemlji svijeta se nije desilo da neko dobije kaznu za podrigivanje! Željeli su organizovati i proteste, no policija ih je zabranila. Zvali su me u Tursku gdje je kebab nacionalna hrana i platili su mi kaznu. No, ja se nisam pomirio sa tim i želio sam da pobijedi pravda. Borio sam se i nakon godinu uspio”, rekao je Mehić za Avaz.ba koji se javio iz Beča.

On je ispričao šta se to desilo prije nepunu godinu.

“Prije god dana sam bio u “Prateru”, to je poznato bečko šetalište. Ogladnio sam, uzeo kebab, popio gazirani sok nakon čega mi se malo smučilo pa sam podrignuo. Krenuo sam prema automobilu, no taj policajac je trčao za mnom i rekao mi da će me kazniti zbog podrigivanja. Mislio sam da se budalasti policajac šali, no nakon sedam dana mi je stigla kazna. Objavio sam to na Fejsbuku nakon čega su svi o tome pisali, čak i “The Guardian” i “Washington Post”. Želio sam da pravda pobijedi i u tome sam uspio”, rekao je Mehić koji je dodao da mu se i sad nekad desi da podrigne, ali se ne plaši više kažnjavanja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com