Batinaši iz Sobranja nosili majice ZA DOM SPREMNI - Volim Podgoricu

Batinaši iz Sobranja nosili majice ZA DOM SPREMNI

Na društvenim mrežama su se pojavili fotografija i snimak napada u makedonskom Sobranju, na kojima se jasno vidi da huligani koji tuku poslanike nose hrvatska nacionalistička obilježja, javili su mediji.

Na snimku jasno je vidljiv huligan koji nosi majicu s natpisom HOS – Za dom spremni!

HOS su na početku rata u Hrvatskoj osnovali nacionalisti Dobroslav Paraga i Ante Paradžik. Brojni pripadnici HOS-a su tokom rata 90-tih nosili crne uniforme i ustaško znamenje iz Drugog svjetskog rata.

HOS je takođe bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica.

Prema nekim navodima, bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski je povezan sa ovim krugovima i finansirao je neouštaske pokrete kao što je HOS.

3 komentara

  1. lele lele sto se cini.. Nato zlocinci samo prave neke fasiste, teroriste lidake! ovo je sve MI6 kuhinja, klasicno svadjanje i dizanje tenzija! Bruka! Narode osvijesti se vise, ne daj na sebe! Ne vjeruj u svadje, brani se, okreni se sebi i da se Pravoslavci ujedine! Svi da imamo vojni savez, da se ovei albanci vise smire, sta ce oni vise, sto ne zive mirno. Nije ovo srednji vijek nesrece!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com