FSCG kažnjen zbog pirotehnike na meču sa Poljskom - Volim Podgoricu

FSCG kažnjen zbog pirotehnike na meču sa Poljskom

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Crne Gore sa 15 hiljada švajcarskih franaka (nepunih 14.500 eura) zbog nedoličnog ponašanja navijača na meču sa Poljskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

FSCG će morati da popuni budžet svjetske ,,kuće fudbala“ jer su domaće pristalice 26. marta pod Goricom koristile pirotehnička sredstva. Baklje su gorjele i na dijelu tribina gdje su bili smješteni gostujući navijači, pa je Fudbalski savez Poljske kažnjen sa 16.900 evropskih novčanica.

Naša fudbalska federacija je zbog navijačkih izgreda u proteklih deset godina platila više od 100 hiljada eura na račun Fife i Uefe.

Sa utakmicom protiv Poljske, istekla je uslovna kazna FSCG koju je UEFA izrekla zbog prekida meča sa Rusijom u kvalifikacijama za Euro 2016.

FIFA je juče objavila i da je Fudbalski savez Albanije zbog niza incidenata koje su izazvali njegovi navijači na meču sa Italijom, . prekinutom na nekoliko minuta, kažnjen sa 96 hiljada eura, dok će domaćin tog duela olakšati kasu za 14. 500. Od evropskih federacija, kažnjen je i FS Bosne i Hercegovine sa 25 hiljada eura.

Crna Gora naredni meč u kvalifikacijama igra 11. juna protiv Jermenije u Podgorici.

,,Sokolovi“ poslije pet kola imaju sedam bodova i dijele drugo mjesto sa Danskom. Prva je Poljska sa 13, dok su u donjoj polovini tabele Rumunija, Jermenija (6) i Kazahtan (2).

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com