Vukadinović: Crna Gora faktički ulazi u rat! - Volim Podgoricu

Vukadinović: Crna Gora faktički ulazi u rat!

Članstvom u NATO, Crna Gora postaje dio dešavanja na globalnom planu i faktički ulazi u rat, zajedno sa velikima učestvujući na aktivnim ratištima kao što su Sirija i Avganistan, kaže za portal Kodex politički analitičar Srđan Vukadinović.

To, kaže, donosi mnogo stvari sa kojima se CG do juče nije suočavala.

“Crna Gora mora da bude spremna sada i na dodgađanja koja su se desila u Njemačkoj i Francuskoj, jer sistem kolektivne bezbjednosti ne može da pomogne kada je riječ o ovakavim napadima i događajima. Jasno je da je situacija u koju ulazimo ozbiljna. Ulazimo u stanje rata, kao što sam već rekao, što je ozbiljno”, jasan je Vukadinović.

On poručuje da će vrijeme pokazati kako će se sve ovo odraziti na stabilnost i ulaganja. Nakon turističke sezone vidjeće se koliko je i da li se  članstvo CG u NATO odrazilo na dolazak turista iz Rusije.

“Ako tu ne bude bitnih pomjeranja, onda je dobro, jer će se sve drugo lakše rješavati”, tvrdi naš sagovornik.

On za naš portal upozorava na još jednu opasnost koja bi mogla značajno da ugrozi turističku sezonu a samim tim i ekonomiju Crne Gore.

“Lažne dojave o bombama koje su aktuelne u Podgorici, tokom sezone na obali bi mogle da ugroze sezonu. To bi mogao da bude veliki problem, jer bi se desilo isto što sa turizmom Tunisa, Turske…to bi bio  žestok udarac za ekonomoju naše države”, zaključuje politički analitičar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com