Ulazak u NATO će imati mnoge negativne posljedice! - Volim Podgoricu

Ulazak u NATO će imati mnoge negativne posljedice!

Ulazak Crne Gore u NATO će imati mnoge negativne posljedice po tu državu, ocijenio je ruski vojni ekspert, Vladimir Kožin.

“Kao prvo, nijesu svi Crnogorci podržali ulazak zemlje u Severnoatlantsku alijansu. Od značaja je i to što ranije Crna Gora nije uplaćivala nikakav novac u zajednički vojni budžet NATO-a, a sada će joj zavrnuti sve ruke i natjerati je da ispunjava odluke Velškog samita iz 2014. godine i prošlogodišnjeg Varšavskog samita i da izdvaja dva odsto od svog BDP-a. Oni će morati, jednostavno će ih natjerati, da pređu na sistem naoružanja NATO-a, tj. da kupuju tehniku, oružje i municiju. A ako ne bude novca, natjeraće stanovnike da stegnu kaiš i podijele teško zarađenu slamaricu, na primjer, na račun smanjenja socijalnih davanja. Osim toga, crnogorska vojska će sada ići na ratna žarišta u sastavu kontingenata NATO-a. Ukratko, desiće se djelimičan gubitak vojno-političkog suvereniteta Crne Gore“, rekao je Kožin za Sputnjik.

Ulazak Crne Gore u NATO će se, po njegovom mišljenju, odraziti i na odnose sa Rusijom.

„Praksa je već pokazala da su sve države koje su u posljednjem talasu primljene u NATO počele da njeguju jako antirusko raspoloženje. Kao što znamo, ta bolest je duga i ne liječi se brzo. Zato će se to odraziti i na naš zajednički turizam, i na biznis i na međuljudske kontakte“, smatra vojni ekspert.

(Sputnjik)

1 komentar

  1. An interesting discussion is worth comment. I think that you need to write more on this matter, it may not be a taboo subject but usually individuals are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com