GPS tehnologija za unapređenje turističke ponude - Volim Podgoricu

GPS tehnologija za unapređenje turističke ponude

Prva serija radionica o korišćenju digitalnih tehnologija za unapređenje turističke ponude na sjeveru Crne Gore, održana je tokom prethodne dvije sedmice na Žabljaku, u Plavu i Beranama. Radionice se organizujuu okviru projekta „IT kao podrška razvoju avanturističkog turizma“, koji realizujuTO Žabljak i Telenor fondacija. Cilj  radionicajeobuka pripadnika pripadnika outdoorklubovai planinskih udruženja da aktivno koriste savremene tehnologije, kako bi se atraktivne lokacije učinile još dostupnijim za turiste.

 

,,S obzirom na to da je velikom broju turista Crna Gora omiljena destinacija za aktivan odmor, naš zadatak je da im olakšamo orijentaciju i omogućimo veću bezbjednost u planinskim područjima. Zahvaljujući ovom projektu uskoro ćemo u ponudi imati jedan sasvim nov turistički proizvod”, rekla je direktorica Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović-Šarović.

 

Projektom je predviđeno održavanje pet radionica – u Kolašinu, Pljevljima, Beranama, Plavu i na Žabljaku. Polaznici će naučiti da unose GPS podatke i uzimaju koordinate lokacija od značaja za turističku ponudu. Na taj način, 20 popularnih planinskih staza na području nacionalnih parkova Biogradska gora, Durmitor i Prokletije biće mapirano, a sve relevantne informacije biće postavljene na elektronske mape i relevantne sajtove. Time će atraktivne lokacije biti lakše pretražive, a posjetiocima će biti omogućeno bolje snalaženje u prirodi.

 

ProjekatTurističke organizacije Žabljak izabaran je na četvrtom konkursu Telenor fondacije “Uključi se digitalno”, raspisanom u novembru prošle godine, a kojim su podržana rješenja usmjerena na korišćenje digitalnih tehnologija za unapređenje oblasti obrazovanja, zaštite životne sredine i inkluzije društveno ugroženih grupa. U toku je novi konkurs Telenor fondacije, koji je otvoren do 9. juna ove godine.

1 komentar

  1. Povratni ping: 1shipments

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com