„Kavačani“ pred sudom 25. maja - Volim Podgoricu

„Kavačani“ pred sudom 25. maja

Optužnica protiv odbjeglog vođe „kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana i 14 članova te grupe biće razmatrana 25. maja u podgoričkom Višem sudu, kazao je za Pobjedu advokat Obrad Delević.

Samardzic i „kavacani“ pred sudom 25. maja Komentari (0)Vanpretresno vijeće, kojim predsjedava sutkinja Suzana Mugoša, ranije je razmatralo zakonitost dokaza koje su ponudili tužioci u ovom slučaju, nakon čega je optužnica vraćena na doradu.

Advokati okrivljenih tada su ocijenili da je ,,optužnica na staklenim nogama“, dok je sa druge strane tužilac Saša Čađenović bio kategoričan da je za sve navode iz akta ponudio valjane dokaze.

Prema navodima optužnice, petnaestočlana kavačka grupa tereti se za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Osim Kašćelana, koji je izbjegao hapšenje 12. septembra prošle godine, policajci nijesu uspjeli staviti lisice na ruke ni Vladimiru Božoviću, Milošu Radonjiću, Siniši Vlahoviću, Aleksandru i Igoru Đurišiću i Davoru Preleviću.Za razliku od njih, iza brave našli su se Kotorani Goran Ljubatović, Nikola i Igor Andrić, Tripo Moškov, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović i Podgoričanin Đerđ Camaj.Njima je početkom marta produžen pritvor.

Optužnica je podignuta i protiv Kotoranina Igora Božovića, koji već godinama robija u spuškom zatvoru.

Tada su uhapšeni i policijski inspektor Zlatko Samardžić i Ilija Dedović. Iako je neposredno nakon hapšenja Samardžić priznao da je koristeći poziciju u kotorskoj policiji vođama „kavačkog klana“ javljao policijske aktivnosti koje su bile usmjerene na rasvjetljavanje krivičnih djela za koja se oni terete, pred sudom je tvrdio suprotno kada je razmatran sporazum koji je potpisao sa Tužilaštvom.Nakon toga uslijedila je odluka suda da ne prihvati nagodbu Samardžića sa tužiocem.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com