Početna » NOVOSTI » Društvo » Ciklograd.me počeo sa radom

Ciklograd.me počeo sa radom

Web servis za bicikliste Ciklograd.me počeo je sa radom.

Kako je saopšteno iz NVO Biciklo.menovi web je stvoren sa ciljem da se doprinese povećanju informisanosti, bezbjednosti i brojnosti učesnika u biciklističkom saobraćaju u Podgorici.

“Ciklograd.me korisnicima omogućava da lako pronađu lokacije na kojima mogu parkirati biciklo u Podgorici, kao i radnje u kojima je biciklo moguće iznajmiti. Tu su i informacije o tome gdje su prodavnice opreme i radionice za popravku, i koji ugostitelji su se potrudili da njihovi kafići i restorani postanu bike-friendly – prilagođeni gostima koji stižu na biciklu. Predstavljeno je i deset biciklističkih tura kroz koje biciklisti mogu bolje upoznati okoliku Podgorice, i među kojima će nešto za sebe pronaći kako početnici, tako i oni u potrazi za izazovom”, saopšteno je iz Biciklo.me.

Korisnici će moći da upotrijebe servis kako bi evidentirali probleme sa kojima se suočavaju u biciklističkom saobraćaju u Podgorici.

“Ovo uključuje mogućnost da svi kojima je biciklo bilo ukradeno informacije o tome dodaju na zajedničku mapu, kako bismo imali kompletan pregled i bolju sliku o tome koliko je ovaj problem u Podgorici ozbiljan. To nam daje i mogućnost da započnemo bolju saradnju sa nadležnima, koji suzbijanju ove pojave tek treba da se ozbiljnije posvete. Preko Ciklograd.me platforme prikupljaćemo i prijave o najčešćim problemima na koje biciklisti nailaze u saobraćaju”.

Iz Biciklo.me su pozvali sve bicikliste da koriste servis i da svoja zapažanja iz saobraćaja podijele sa zajednicom.

Podršku za realizaciju projekta Biciklo.me dobio je kroz Telekomov donatorski program “Za svako dobro 2016”.

(Vijesti)

Check Also

Avantura mladog Ulcinjanina: Od Ulcinja do Vijetnama u starom VW kombiju

Po ponudama turističkih agencija, Vijetnam je u regionu postao popularna egzotična destinacija. Stefan Marović, međutim, ...

Pljušte optužbe: Alonso je namjestio žrijeb Lige prvaka, a evo i dokaza

Žrijeb osmine finala Lige prvaka donio je dva velika derbija. Real Madrid igraće protiv PSŽ-a, ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *