Početna » NOVOSTI » Marković direktorima uprava: Ne smije biti kompromisa i povlašćenih

Marković direktorima uprava: Ne smije biti kompromisa i povlašćenih

Odlučnost Vlade Crne Gore da poveća fiskalnu disciplinu dala je rezultate kroz naplatu prihoda uvećanu za više miliona eura u odnosu na prošlu godinu i planove za ovu, ali i kroz promjenu svijesti obveznika da država mora da se poštuje i obaveze prema njoj pravovremeno izvršavaju, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i direktora Uprave carina Vladana Jokovića, Poreske uprave Miomira M. Mugoše i Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića i njihovih pomoćnika.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je pohvalio posvećenost cilju, ostvarene rezultate i ponovio da, “u realizaciji nastojanja da svaki euro državnog novca pođe u državnu kasu, nema kompromisa niti povlašćenih”.

“Ocjenjujući pozitivnim veći stepen međusobne koordinacije i saradnje, direktori su kazali da ostvaruju dobar kontakt i sa poslovnom zajednicom koja razumije napore države i kvalitetnije odgovara na zakonske obaveze i mjere koje nadležni organi sprovode na terenu. Konstatujući jačanje autoriteta institucija, premijer je naveo da je besprekorna fiskalna disciplina važna jer na taj način država ima uslova da obezbijedi bolji poslovni ambijent, veće zapošljavanje, posebno mladih, bolje zdravstvo, obrazovanje ali i pravedniju socijalnu politiku”, navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je na sastanku konstatovana neophodnost boljeg strateškog promišljanja načina i organizacije rada kao i modernizacija sistema.

“Djelotvnornim je ocijenjeno kadrovsko podmlađivanje i istaknuta namjera da ubuduće fokus bude na zapošljavanju i profesionalnom usavršavanju mladih” , zaključuje se u saopštenju

(Vijesti)

Check Also

DF: Markoviću, na koliko će biti osuđeni naši lideri?

Demokratski front pozvao je premijera Duška Markovića da saopšti koliko će biti osuđeni lideri tog ...

Danas premijerski sat

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće danas u Parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova. Predsjednik poslaničkog ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *