Početna » NOVOSTI » Društvo » Nikšićki fotografi: Hotel “Onogošt” nam traži 1.500 eura da snimamo maturske večeri

Nikšićki fotografi: Hotel “Onogošt” nam traži 1.500 eura da snimamo maturske večeri

Nikšićki fotografi tvrde da im je uprava hotela “Onogošt” tražila da plate akontaciju od 1.500 eura kako bi mogli da snimaju i fotografišu maturske večeri koje kreću večeras.

“Cijena od 1.500 eura je za nas neprihvatljiva, jer po toj cijeni nemamo neku ekonomsku računicu, a i ne znamo šta to plaćamo 1.500 eura – vazduh koji dišemo, jer to jedino dobijamo. Niko nam ne garantuje da ćemo od tih matura bilo šta da zaradimo“, kazao je novinarima u ime nikšićkih fotografa Dejan Đukanović.

U Nikšiču postoje četiri registrovane fotografske firme i pomenutu cijenu bi platili zajedno (375 eura po firmi) za četiri maturske večeri na kojima će biti oko 650 učenika.

“Prošle godine smo plaćali akreditacije po deset eura od člana ekipe tako da smo po studiju plaćali 30 do 40 eura. Uprava hotela nam je kazala da će se, ukoliko se pojavimo, policija uključiti da nas istjera. Išao sam u stanicu policije i oni su mi rekli da je to javni događaj i da niko ne može da nas istjera sa javnog skupa“, kazao je Đukanović.

Fotografi će danas doći da snimaju i fotografišu maturante Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i za eventualne incidente optužuju upravu hotela.

“Mi ćemo se svi pojaviti i ako dođe do kakvog incidenta odgovornost snosi uprava hotela i njihovo obezbjeđenje. Ne želimo da gubimo koru hljeba i tu zaradu koju ćemo imati ili ne. Iz svakog studija će se pojaviti po četiri člana”, poručio je Đukanović.

Hotel “Onogošt” prošle godine prodat je nikšićkoj kompaniji “Komp komerc” za 1,1 milion eura.

Direktor hotela Ivan Jovović kazao je da se sa fotografima nije dogovarao oko konkretne cijene već da su to samo bili predlozi, kao i da su za matursko veče ugovor sklopili sa jednom fotografskom kućom koja, prema riječima fotografa, nije registrovana.

“Menadžment hotela “Onogošt”, uz saglasnost direktora Srednje ekonomske škole, donio je odluku da povodom organizovanja proslave maturske večeri angažuje jednu fotografsku kuću kako bi se izbjeglo ometanje održavanja same proslave usled prisustva prevelikog broja fotografa, što je predstavljalo problem prethodnih godina“, kazao je Jovović.

Direktor Srednje ekonomsko ugostiteljske škole Zoran Drljević kazao je da je tražio da bude manji broj fotografa ali da na njemu nije da određuje koja i koliko fotografskih kuća će biti angažovano.

“Prošle godine je bilo oko 50 fotografa i bila je velika gužva da maturanti nijesu mogli da prođu. Tražio sam od direktora hotela da ove godine taj broj fotografa bude manji. Na meni nije da određujem da li će to biti fotografi iz ove ili one kuće, ali samo da taj broj bude smanjen“, kazao je Drljević.

Fotografi tvrde da su se upravo zbog razloga stvaranja gužve i dogovorili da svaka kuća pošalje po tri-četiri fotografa koji bi snimali i fotografisali matursko veče, ali da im je to visokom akontacijom onemogućeno.

(Vijesti)

Check Also

SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Teško povrijeđena trudnica

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

STRAŠAN UDES: Od siline udarca automobil se vrtio kao čigra (VIDEO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *