PODGORICA: Bivši predsjednik Sindikata u KAP-u sada je u Poreskoj upravi - Volim Podgoricu

PODGORICA: Bivši predsjednik Sindikata u KAP-u sada je u Poreskoj upravi

Bivši predsjednik Sindikata u Kobinatu aluminijima (KAP) Rade Krivokapić, uz saglasnost ministra finansija Darka Radunovića, zaposlen je na određeno vrijeme u Poreskoj upravi. On je zaposlen po osnovu Ugovora o povremenom angažovanju, na period od šest mjeseci, saznaju “Vijesti”.

Njega će, prema nezvaničnim informacijama, direktor PU Miomir M. Mugoša, uskoro postaviti za šefa nove službe interne kontrole u PU koja bi brzo trebala da bude formirana. Osnivanje nove službe još ranije je najavio direktor PU.

PU će napustiti pomoćnik direktora u Sektoru za obradu poreskih prijava i poreskih uplata Dragan Janković.

Janković je “Vijestima” potvrdio  da će napustiti ovu instituciju, ali je istakao da su netačne spekulacije da je navodno suočen sa pritiscima.

“Umorio sam se i svojevoljno ću napustiti PU. Direktor Mugoša je razgovarao sa mnom i molio me da ostanem, ali sam stvarno premoren”, kazao je Janković.

Janković je za pomoćnika direktora PU imenovan na period od pet godina koji ističe 17. oktobra 2018. godine. On još nije podnio formalan zahtjev za razrješenje.

Krajem prošle godine PU je napustio dugogodišnji šef  Centralnog registra privrednih subjekata Milo Paunović, koji je otišao u Barsku plovidbu.

Prema nezvaničnim informacijama, u toku je konkurs za imenovanje novog šefa Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) posredstvom Uprave za kadrove.

Najozbiljnija kandidatkinja za ovo mjesto, prema nezvaničnim informacijama  „Vijesti“, je Duška Vujisić, generalna sekretarka privatnog Univerziteta Mediteran.

Glavni poreski inspektor Siniša Kovačević koji od prošle godine nije u najboljim odnosima sa direkrorom PU trenutno se nalazi na godišnjem odmoru i on će, prema informacijama „Vijesti“, uskoro napustiti ovu instituciju, bez obzira na to što mu formalni mandat ističe tek za nekoliko godina.

Od početka ove godine se spekuliše da će Kovačevića na toj funkciji naslijediti Nataša Damjanović, sadašnja načelnica područne jedinice PU u Budvi.

Služba interne kontrole postojala je ranije u PU

Prva služba interne kontrole rada službenika u Poreskoj upravi je  formirana  prije više od 13 godina.

Tada je direktor PU bio Predrag Marković, a njegov glavni pomoćnik Bojan Obrenović.

Formiranje službe interne kontrole imalo je za cilj jačanje integriteta službenika  Poreske uprave jer su u to doba počele da se objavljuju prve ankete o percepciji građana o korupciji državnih službenika u svim oblastima.

Međutim, bivša  direktorica Mirjane Pešalj, koja je naslijedila Markovića, više je pridavala značaj ponašanju službenika unutar same zgrade centrale PU i „kućnom redu“, od glavnih vrata do kancelarije, dok je jačanje integriteta crnogorskih poreznika palo u sasvim treći plan.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com