Početna » NOVOSTI » Društvo » POLICIJA NA DINAMITAŠE

POLICIJA NA DINAMITAŠE

Vlada je ocijenila da se ulovom ribe dinamitom nanosi trajna i nepopravljiva štetu biodiverzitetu, kvalitetu i bezbjednosti hrane, dok su registrovani ribari, kojima je ulov ribe osnovni i jedini izvor prihoda, izloženi nelojalnoj konkurenciji.

Saopšteno je da je Vlada usvojila Informaciju o upotrebi eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata u svrhu ulova ribe sa predlogom mjera za suzbijanje nezakonitog ribolova.

Navodi se da je nelegalni ribolov, posebno upotreba eksplozivnih naprava, i dalje velik izazov. Zaključeno je da je neophodno, u što kraćem roku, ojačati kapacitete nadležnih organa i institucija, kako bi koordiniranim radom adekvatno odgovorili na ovaj veoma zahtjevan izazov.

“Takođe, konstatovano je da je potrebno posebnu pažnju posvetiti hitnom identifikovanju i adekvatnom procesuiranju ne samo počinilaca ovih krivičnih djela, već i razotkrivanju kompletnog lanca nabavke eksplozivnih sredstava i drugih protizakonitih alata”, saopštila je Vlada.

(Vijesti)

Check Also

AKCIJA POLICIJE: Rasvijetlili sedam krađa

Nik­šić­ka po­li­ci­ja ra­svi­je­tli­la je se­dam kri­vič­nih dje­la iz obla­sti imo­vin­skog kri­mi­na­li­te­ta po­či­nji­nih na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne Nik­šić, ...

PODGORICA: Saslušani novinari zbog pranja novca

U okviru provjera finansijskog poslovanja Demokratskog fronta u Specijalnom državnom tužilaštvu, nedavno su saslušana dva ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *