Početna » NOVOSTI » Društvo » POLICIJA NA DINAMITAŠE

POLICIJA NA DINAMITAŠE

Vlada je ocijenila da se ulovom ribe dinamitom nanosi trajna i nepopravljiva štetu biodiverzitetu, kvalitetu i bezbjednosti hrane, dok su registrovani ribari, kojima je ulov ribe osnovni i jedini izvor prihoda, izloženi nelojalnoj konkurenciji.

Saopšteno je da je Vlada usvojila Informaciju o upotrebi eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata u svrhu ulova ribe sa predlogom mjera za suzbijanje nezakonitog ribolova.

Navodi se da je nelegalni ribolov, posebno upotreba eksplozivnih naprava, i dalje velik izazov. Zaključeno je da je neophodno, u što kraćem roku, ojačati kapacitete nadležnih organa i institucija, kako bi koordiniranim radom adekvatno odgovorili na ovaj veoma zahtjevan izazov.

“Takođe, konstatovano je da je potrebno posebnu pažnju posvetiti hitnom identifikovanju i adekvatnom procesuiranju ne samo počinilaca ovih krivičnih djela, već i razotkrivanju kompletnog lanca nabavke eksplozivnih sredstava i drugih protizakonitih alata”, saopštila je Vlada.

(Vijesti)

Check Also

PUCNJAVA ISPRED KLADIONICE: Mladić pobjegao, pa se predao policiji

Nikšićanin S. M. (21) uhapšen je zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanja ...

UHAPŠENE TRI OSOBE: Pokušali da prodaju KILOGRAM KOKAINA inspektorima 

Trojica dilera uhapšenih u akciji „Ekspert“ pokušali su da kilogram kokaina prodaju prikrivenim inspektorima Ministarstva ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *