Početna » NOVOSTI » Društvo » Šćepanović izručen Crnoj Gori

Šćepanović izručen Crnoj Gori

Dragan Šćepanović (45) iz Bijelog Polja izručen je danas iz Holandije u Crnu Goru, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci.

Za Šćepanovićem je potjernicu raspisao Interpol iz Podgorice, zbog presude Apelacionog suda zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije kao i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“On je, naime shodno presudi u periodu od sredine 2010. godine do aprila 2011. godine djelovao kao pripadnik kriminalne organizacije koja se bavila prenošenjem veće količine opojne droge kokain iz Južne Amerike u Španiju, radi dalje prodaje u evropskim zemljama. Ovaj lanac međunarodnog krijumčarenja kokaina presječen je sprovođenjem policijske akcije „Tanker“. S tim u vezi, podsjećamo da je crnogorska policija, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost Crne Gore i Agencijom Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv trgovine narkoticima – DEA, tokom 2011. godine realizovala međunarodnu policijsku akciju “Tanker””, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici crnogorske policije su, nakon dobijenih operativnih saznanja o djelovanju međunarodne kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem kokaina, iz Južne Amerike do zemalja Evropske unije, a u kojoj učestvuju i crnogorski državljani, u saradnji sa Specijalnim tužiocem preduzeli aktivnosti na prikupljanju dokaza.

“U Crnoj Gori je jedno lice lišeno slobode, dok je nacionalna policija Španije lišila slobode šest lica i tom prilikom zaplijenila veću količinu kokaina (oko 70 kilograma)”. navodi se u saopštenju Uprave policiju..

 (Vijesti)

Check Also

ŠIROM CRNE GORE OSVANULI PLAKATI! Da li ste ih vidjeli? Evo o čemu se radi…

Širom Crne Gore danas osvanuli plakati i čitulje koji upućuju na probleme zloupotrebe prenatalnih testova ...

U sedam saobraćajnih nezgoda petoro ljudi povrijeđeno

Iz Ope­ra­tiv­no-ko­mu­ni­ka­ci­o­nog cen­tra Upra­ve po­li­ci­je sa­op­šte­no je da se u Cr­noj Go­ri u pro­te­kla 24 ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *