Početna » NOVOSTI » Društvo » VARVARI: Plavo-bijela Podgorice, probudi se

VARVARI: Plavo-bijela Podgorice, probudi se

Navijači Budućnosti, popularni Varvari pozvali su pristalice podgoričkog kluba n sjutrašnju odlučujuću utakmicu domaćeg prvenstva protiv Mladosti.

Klub sa stadiona pod Goricom će u slučaju da ne izgubi na svom terenu od zvaničnog prvaka izvjesno osvojiti titulu jer će mu u posljednjem kolu trebati pobjeda protiv najslabijeg tima u ligi Jedinstva.

“Rijetki su trenuci u našem gradu kada se uspavani fudbalski duh istog budi. Posljednje buđenje fudbalske Podgorice desilo se protiv Genka kada je grad kao nekad bio u ekstazi, tribine su prenosile plavo bijelu emociju širom grad,a a danima nakon toga aura Budućnosti lebdila je nad Podgoricom. I onda je nestala. Nepravedno jer je naša Budućnost tih pola godine igrala najljepši fudbal ne samo u Crnoj Gori vec i šire.
Uz pad forme pojavili su se i dežurni kritičari, ali opet i kritike su melem za dušu samo kad nema ravnodušnosti i tišnie koja cijepa dušu i uši.
Gradski derbi protiv Mladosti je dan za buđenje gore pomenutog duha. Našeg, plavo bijelog duha odraslog na našem asfaltu koji je nepravedno zapostavljen !
Vrijeme je da grad pokaže dušu još jednom, da udahnemo plavo bijelo u plućima i da svi zajedno – znači i ti- budemo jedno ! U subotu svi na stadion zbog nečeg što je iznad svih nas. Zbog kluba. Zbog naših boja. Zbog imena. Zbog grada !
Jer grad je živ sve dok ima onih koji dišu za njega, a plavo – bijela porodica nema drugi dom !
Za titulu ! Još jednu u nizu mnogih koje slijede !
Dračani, Briječani, Momišani, Starovarošani, Baston, Pejton, Lepa Kata, Tuški put, Pobrežje, Zabjelčani, Dahna, Stari Aerodrom, Koničari, Masline, Zlatica, Murtovina, Zagoričani, Centar, Prekomoračani, Malo Brdo, Blok 5 i 6, Tološani, Donja i Gornja Gorica…SVI NA STADION!”, stoji u saopštenju navijačke grupe Varvari.

Utakmica Budućnost-Mladost odigraće se sjutra od 17.30, a kompletan prihod biće uplaćen fondaciji “Ognjen Rakočević”.

www.cdm.me

Check Also

UEFA pita Partizan ko je Janko Vukotić

Partizan će prvu sljedeću evropsku utakmicu odigrati pred praznim tribinama zbog uvredljivih skandiranja tokom meča ...

Bivši reprezentativac stiže u Budućnost

Budućnost je razočarala u generalnoj probi protiv Koma (0:0), a Dragan Kažić zajedno sa upravom ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *