PODGORIČANKA KREATIVNOŠĆU ZADIVILA REGION (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORIČANKA KREATIVNOŠĆU ZADIVILA REGION (FOTO)

Na nedavno održanom “Kreativnom sajmu” u Beogradu posebnu pažnju privukla je naša sugrađanka, koja  je teksas jaknama i prslucima oživljenim koloritnim slikama oduševila sve posjetioce sajma.

Naime, ova Podgoričanka,  koja za sada ne želi izaći iz udobnog prostora anonimnosti,  predstavila se tehnikom oslikavnja odjevnih predmeta od  tekstila.

Kako je kazala za naš portal, ovaj novi trend u modnoj industriji tek je zaživio kod nas, dok je u zemljama zapadne Evrope i svijeta već dostigao zavidnu popularnost.

IV industrija”, kako je umjetnica imenovala svoj brend, predstavlja oslikavanje svih vrsta odjevnih predmeta od teksasa, sa bojama posebno proizvedenim za ovu svrhu.

Dream big. #denimjacket #denim #painteddenim #handpainted #babyfashion #babyboy #fashion #batman

Gepostet von IV industrija am Dienstag, 18. April 2017

Ovaj mladi crnogorski brend za kratko vrijeme, postao je veoma popularan kako u zemlji tako  i u regionu, a sve je više interesenata i širom Evrope i svijeta.

 

“Bilo je porudžbina iz gotovo svih crnogorskih gradova, ali ono što me posebno inspiriše i tjera da nastavim da se bavim ovim poslom su brojne porudžbine iz regiona, gdje dominiraju Beograd, Sarajevo i Zagreb, ali, bilo je porudžbina, uglavnom od naših ljudi i iz Evrope,  ali i sa drugih kontinenata, pa se tako jakne  “IV industrije” nose u Parizu, Moskvi, Njujorku, Dubaiju, Sidneju… ”, ističe mlada umjetnica, vidno srećna što radi posao koji voli.

Radovi naše mlade dizajnerke, kako kaže,  namijenjeni su svim starosnim dobima.

“Ne postoji neko starosno ograničenje za nošenje ovih odjevnih predmeta, jer oslikavam po želji kupaca, pa su time i motivi  prilagođeni njihovim godinama, polu,  stilu, senzibilitetu, ukusima.  Najmlađa osoba za koju sam oslikavala jaknu je dječak od nepunih godinu dana, ali isto tako su mi se javljale i gospodje zrelijih godina ”, dodaje umjetnica.

Motivi razni…

“Motivi su uglavnom iz filmske industrije, pop kulture, sporta, ali, neki kupci su naručivali  i nacionalne simbole kako Crne Gore tako i zemalja iz okruženja.”, kaže naša sagovnornica.

Za sada sa kupcima ostvaruje kontakt preko Instagram profila, ali zainteresovani se mogu javiti i preko Fejsbuk stranice.

 

 
Ono što takođe ističe naša sugrađanka, sve što možete vidjeti na Instagramu ili FB stranici je unikatno, pa ne možete naići na isti komad garderobe u svom okruženju.

 

“Uglavnom  sve radim po porudžbini, zavisno od toga da li imate neku posebnu ideju  koju ću oslikati, ili ćete se jednostavno prepustiti mojoj mašti, ali sve što vidite može biti oslikano samo jednom”, kaže mlada umjetnica.

 

Osim oslikanih jakni i prsluka koje poručujete u IV industriji, takođe možete, ukoliko je to zbog udaljenosti moguće, donijeti svoju jaknu ili drugi odjevni predmet od teksasa, pa će oslikavanje na taj način biti povoljnije.

Treba istaknuti boje koje koristi nabavlja na inostranom tržištu, pa to predstavlja jednu od otežavajućih okolnosti, ali, kako kaže naša sagovornica, ni to nije prepreka kad posao koji obavlja daje rezultate.

Wear a lion, feel like a king. Unique style, unique designs – IV industrija. Dostupan prsluk veličine L. #IVindustrija…

Gepostet von IV industrija am Freitag, 7. April 2017

Za bližu budućnost umjetnica najavljuje i neke novitete u IV industriji i širenje “proizvodnog programa”.

“Planiram da, zbog velikog  interesovanja, uskoro započnem sa oslikavanjem i nekih drugih materijala, ali da ne otkrivam previše detalja…”, ostala je pomalo  zagonetna je naša sugrađanka.

 

They say home is where your heart is. Mine is among the stars, across the universe. Unique style, unique designs – IV…

Gepostet von IV industrija am Donnerstag, 18. Mai 2017

Don't let anyone dull your sparkle. Super Snoopy Junior.Unique style, unique designs – IV industrija.#industrija_4…

Gepostet von IV industrija am Sonntag, 14. Mai 2017

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com