“DIJETE MI DANIMA NE SPAVA, A JA SAM NA BENSEDINIMA” Majka optužila vaspitačicu da je tukla njenog sina (5) - Volim Podgoricu

“DIJETE MI DANIMA NE SPAVA, A JA SAM NA BENSEDINIMA” Majka optužila vaspitačicu da je tukla njenog sina (5)

Majka petogodišnjeg dječaka iz Vučja Jelena Stojanović podnijela je krivičnu prijavu protiv vaspitačice tamošnjeg vrtića “Majski cvetovi” N. T. zbog sumnje da je njenom sinu nanijela ozljede na vratu i pocijepala majicu prilikom razdvajanja u tuči.

– Moje dijete dva dana ne spava mirno, a ja sam pod sedativima. Vaspitačica mi je rekla da je djetetu pocijepala majicu pokušavajući da njega i drugog dječaka odvoji dok su se tukli i ja nisam tome pridavala značaj. Ali kada smo došli kući i dijete mi se požalilo da ga boli rame, vidjela sam veliko crvenilo između ramena i glave, na vratu. To crvenilo je danas poprimilo plavu boju, a dijete se još žali da ga boli rame – priča majka za “Blic”.

 U nalazu ljekara stoji se da je dijete dobilo povrede i ogrebotine i nagnječenje desnog ramena.

Jelena Stojanović tvrdi da ovaj incident nije prvi koji je napravila ista vaspitačica.

– Prije dvadeset dana ga je udarila i počupala za kosu jer je odbio da izađe u dvorište sa ostalom djecom. Kako mi je sin ispričao, sakrio se u tom trenutku ispod stola i nije želio da izađe dok mu se ona ne izvini – navodi ova majka.

Direktorka vrtića: Sve je preuveličano

Jasmina Đorđević, direktorka Predškolske ustanove “Vukica Mitrović” sa sjedištem u Leskovcu, u čijem se sastavu je i vučjanski vrtić, kaže da je cio slučaj predimenzioniran.

Istoga momenta, kaže, reagovao je Tim za bezbjednost i stručni tim i svi zajedno otišli su u Vučje i pregledali snimak sa bezbjednosne kamere vrtića. Dječak, tvrdi, nije namjerno povrijeđen.

Crveni tragovi svedoče o povredama koje je mališan zadobio

Foto: Privatna arhivaCrveni tragovi svedoče o povredama koje je mališan zadobio

– Cio događaj trajao je 12 sekundi, od momenta kada se dječak potukao sa drugim dječakom do razdvajanja. Vaspitačica je u želji da razdvoji dječake u tuči, malo jače povukla dječaka za rame i ogrebala ga i pocijepala mu dio majice. Nije ga tukla, nije ga davila za vrat, pa ne znam odakle ono crvenilo oko vrata. Vidljiva je bila mala ogrebotina jer ga je prilikom povlačenja zakačila noktom, što se i samom roditelju može desiti. Odmah je stavljen led na to mjesto, pa se jedva vidljiva ogrebotina povukla. Vaspitačice su sačekale majku i obavijestile je o tome prilikom preuzimanja dječaka i ona tog momenta nije reagovala. Tek kasnije je došlo do reakcije – priča direktorka Đorđević.

Prema njenim navodima, do incidenta je došlo oko 14 časova kada je drugi dječak pogodio petogodišnjeg mališana kockicom u glavu, a ovaj htio da mu vrati udarac.

– Na snimku se vidi da ga je bukvalno pribio uza zid, legao na njega i tukao. U tom momentu vaspitačica je protrčala da ih razdvoji. Jer, da je povrijeđen taj drugi dječak, onda bi njegovi roditelji reagovali – rezonuje direktorka.

Vrtić u Vučju

Foto: M. Ivanović / RAS SrbijaVrtić u Vučju

Kaže da je cio vrtić u Vučju uznemiren jer je slučaj poprimio neželjenje razmere, a posebno vaspitačica N. T.

Podrška vaspitačici?!

– Ne želim po svaku cijenu da branim bilo kog vaspitača, ali u ovom slučaju staćemo uz vaspitačicu iz Vučja jer je spriječila tuču i moguće veće povređivanje dva dječaka – objašnjava Đorđevićeva.

Pod stresom i bensendima je porodica povrijeđenog dječaka.

– Ja sama čuvam starije i mlađe dijete jer moj suprug, inače Italijan, odsutan zbog posla. Nisam ni smjela da mu kažem za incident jer ne znam kako bi reagovao. Što se mene tiče sve vrijeme sam pod bensendinima, a moje dijete odbija da sada ide u vrtić – kaže majka Jelena Stojanović, koja je i posle razgovora sa direktorkom ostala pri krivičnoj prijavi.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com