Heroj iz Mančestera: Spasio djevojčicu koja je izgubila obje noge - Volim Podgoricu

Heroj iz Mančestera: Spasio djevojčicu koja je izgubila obje noge

Hrabri beskućnik je za britanski list “Independent” ispričao tragičnu priču o tome kako je spašavao žrtve napada u Mančesteru, a jedna žena mu je umrla na rukama, prenosi Index.hr.

Kris Parker (33) rekao je da redovno prosi kod ulaza u arenu u Mančesteru. Bio je tamo za vrijeme terorističkog napada, kada ga je snažna eksplozija srušila na tlo.

Bez obzira na povrede, Parker je odmah utrčao u zgradu kako bi pomogao žrtvama. Prvo je pomogao djevojčici koja je u tragediji izgubila obje noge, a zatim je sve do posljednjeg daha na rukama držao ženu koja je preminula od teških povreda noge i glave.

“Instinkt me naveo da potrčim unutra i pokušam pomoći. Svi su trčali napolje. Čuo sam eksploziju i vidio bljesak, srušio sam se na tlo. Instinkt me naveo da potrčim u arenu i pokušam pomoći ljudima. Vidio sam malu djevojčicu… nije imala noge. Zamotao sam je u jednu od majica s prodajnog štanda i upitao gdje su joj mama i tata. Rekla je da je tata na poslu, a mama unutra. Nisam prestao da plačem. Ne mogu zaboraviti smrad spaljenog mesa”, ispričao je Parker.

Zatim je pokušao da spasi ženu za koju kaže da je imala oko 60 godina:

“Preminula je na mojim rukama. Nisam prestao plakati. Najšokantnija je činjenica da je ovo bio koncert za djecu. Dijelovi tijela bili su posvuda. Ljudi su imali rupe u leđima. Ne mogu zaboraviti vrištanje i smrad,  ne želim pričati o tome, ali smrdjelo je po spaljenom mesu. Mislim da sam još uvijek u šoku”, kazao je parker.

 (Vijesti)

2 komentara

  1. Therefore i’m as content with check this out. Really kind of hands-on that must be considering in no way our dog hype this is certainly with various blogs, forums. We appreciate you your own personal anything this valuable most useful file.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com