Dikić: Ja sam žrtva i proizvod optužnice, ne poznajem nikog iz DF - Volim Podgoricu

Dikić: Ja sam žrtva i proizvod optužnice, ne poznajem nikog iz DF

Grupa državljana Srbije okrivljenih za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori među kojiima je i penzionisani komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić negirala je danas pred sudom u Podgorici bilo kakvu umiješanost u osujećenu zavjeru.

“Ja sam žrtva i proizvod optužnice… Nisam prirpemao, niti pokušao da izvršim, niti izvršio to što mi se stavlja na teret”, kazao je pred sudom vidno uznemireni Dikić koji je u pritvoru skoro osam mjeseci.

On je negirao da poznaje bilo koga iz opozicionog Demokratskog fronta (DF), i tvrdio da nije imao nikakvu komunikaciju s čelnicima tog opozicionog saveza, koji su takođe optuženi za navodnu zavjeru čiji je cilj bio sprječavanje Crne Gpre da uđe u NATO.

Pred Višim sudom u Podgorici danas se održava pripremno ročište poslije kojeg sud treba da se izjasni o optužnici protiv 14 državljana Rusije, Srbije i Crne Gore, optuženih za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma.

U sudnici je bilo šest optuženih koji su već skoro osam mjeseci u pritvoru. Pojavljivanje na prirpemnom ročištu po zakonu nije obavezno.

Odbrana je bila saglasna u oceni da je optužnica “neodrživa, paušalna”, a posebno spornim je ocijenjeno to što je zasnovana na iskazu svjedoka-saradnika tužilaštva Aleksandra Sinđelića  koga je jedan od advokata odbrane Goran Petronijević nazvao “slobodnim saradnikom bezbjednosne agencije” i “instruiranim svedokom”.

Odbrana je od suda tražila da, ukoliko prihvati optužnicu, ona bude dopunjena.

(Beta)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com