HAOS NA SUĐENJU: “Nemam ja IQ 20, pa da mi se isto pitanje postavlja na različite načine, neću više odgovarati ni na jedno pitanje!” - Volim Podgoricu

HAOS NA SUĐENJU: “Nemam ja IQ 20, pa da mi se isto pitanje postavlja na različite načine, neću više odgovarati ni na jedno pitanje!”

Kum Pančevca likvidiranog u Budvi doveden u sud iz zatvora s bukagijama na nogama, ali je odbio da odgovara na pitanja vezana za njegovu nasilnu smrt.

 Strahinja Stojanović (27) saslušan je juče u Specijalnom sudu u Beogradu kao svjedok na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića (39) u Beogradu 29. aprila 2013. godine i Miloša Vidakovića (29) u Budvi 2. jula 2013.

Stojanović, inače kum ubijenog Miloša Vidakovića, juče je u Specijalni sud doveden s bukagijama na nogama iz zatvora u Sremskoj Mitrovici i odbio je da odgovara na pitanja advokata i tužioca.

Podsjetimo, tokom istrage ova dva ubistva Strahinja Stojanović se pominjao kao mogući naručilac ubistva Miloša Vidakovića, a tokom postupka pred Specijalnim sudom optuženi Miloš Vojnović ispričao je da je Strahinja 2013. došao u Budvu sa zadatkom da ubije sada pokojnog Luku Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Vojnović je ranije ispričao i da se mjesec dana prije nego što će ubiti Vidakovića krio u stanu Strahinje Stojanovića. Takođe, u optužnici stoji da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.
Isporučen iz Holandije

Interesantno je da Stojanović nije saslušan u istrazi jer je bio nedostupan državnim organima, a i sam sudija Vladimir Duruz iskazao je svoje iznenađenje zbog njegovog pojavljivanja u sudnici.

– Ja se sada nalazim u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. U aprilu sam isporučen iz Holandije zbog iznude. Osuđen sam na tri godine, a ostalo mi je da odslužim još 11 mjeseci – objasnio je Stojanović i nastavio:

– S Milošem Vidakovićem sam bio u kumovskim odnosima i nismo bili u sukobu. Njegovu suprugu poznajem i u korektnim smo odnosima – odgovorio je Stojanović na pitanje tužioca, a onda se naljutio kada je tužilac pokušao da mu postavi još jedno pitanje.

Odbrusio tužiocu

– Nemam ja IQ 20, pa da mi se isto pitanje postavlja na različite načine. Neću više odgovarati ni na jedno pitanje. Ne želim da učestvujem u ovoj farsi jer ne mogu da doprinesem ovom slučaju. Znam da se ovdje sudi za ubistvo Miloša Vidakovića i Bojovića, ne znam ni kako se zove – odbrusio je Stojanović.

I optuženi Miloš Vojnović imao je pitanja za svjedoka.

– Pitao bih ga da li mu je bio poplavljen stan? – pitao je Vojnović, na šta je Stojanović odgovorio da „ne razumije zašto mu ovaj gospodin postavlja pitanja“.

– Sudija, bio sam u tom stanu. Donosio mi je hranu tamo. Zbog toga sam pitao – objasnio je svrhu svog pitanja Vojnović, ali je ostao uskraćen za odgovor.

Miloš Vojnović
HOĆE DA BUDE ZAŠTIĆENI SVJEDOK

Na jučerašnjem ročištu advokat optuženog Miloša Vojnovića obavijestio je sudiju da je podnio zahtjev za sklapanje sporazuma o svjedočenju s tužilaštvom. Kako saznajemo, u zakonu postoji sporazum o svjedočenju, koji između ostalog znači da neko ko je svjedočeći priznao zločin može da dobije neke povoljnosti.

– On ima to pravo da sklopi sporazum, kojim bi u zamenu za saradnju s tužilaštvom dobio određene benefite. Vojnović navodno traži da mu se zaštiti porodica, jer su konstantno izloženi pretnjama i plaše se za svoju bezbjednost i život – objasnio je naš izvor.

Delibašić
MA JA SAM SLOBODAN

Na jučerašnjem suđenju Miloš Vojnović i Miloš Delibašić pokušali su da na mapi Budve rekonstruišu svoje kretanje 1. i 2. jula 2013, kada je Miloš Vidaković likvidiran. Interesantno je da je tokom gledanja mape Delibašić prokomentarisao da je Vojnović „cinkaroš“.  On je juče još jednom predložio da se pogledaju snimci sa sigurnosnih kamera iz Budve i tom prilikom je prokomentarisao da je „Uroš Mišić skinut sa svih fotografija“, ali je rekao i: „Ma ja sam slobodan, možete da se šišate svi“

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com