Cakan sve plate donirao u humanitarne svrhe - Volim Podgoricu

Cakan sve plate donirao u humanitarne svrhe

Predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan, na godišnjicu od kada je na čelu SO, objelodanio je podatak da je sve plate koje je do sada zaradio donirao u humanitarne svrhe.

“Sve plate koje sam dobio kao predsjednik SO, do sada ukupno 11, odnosno 13.750 eura, donirao sam pojedincima, institucijama, organizacijama kojima je pomoć bila potrebna. Evo priznanica, naravno imena i prezimena tih ljudi neću otkrivati. Troškove moje službe smanjio sam i tako što nisam koristio službeni telefon i reprezentaciju. Troškovi na tom planu su nula. Nemam ni jedan putni nalog. Gdje god sam putovao, putovao sam o svom trošku a potrošnja goriva za skupštinsko službeno vozilo koje sam koristio ja i služba bila je 88 eura na mjesečnom nivou”, ističe Novaković.

 

Pomenuo je i podatke koji govore o tome šta je odrađeno pod njegovom ingerencijom.

“Svima vam je poznato da je funkcija predsjednika lokalnog parlamenta kao najvećeg organa zakonodavne vlasti veoma ograničena. U tom smislu kao pozitivna ostvarenja naročito ističem odluke donesene u Skupštini, koje su s moje tačke gledišta kao političkog subjekta proglašene ili štetne ili pravno pogrešno koncipirane te bi njihovim usvajanjem nastalo više štete nego koristi. S posebnim ponosom ističem jednu takvu odluku a to je Izmjene i dopune DUP Maljevik, čije usvajanje bi prozrokovalo višemilionsku štetu po budćet Opštine Bar. Ovo je jedan od dokaza da ne obavljam ovu funkciju kao šraf nečije mašine, već kao svjestan i savjesan građanin”, naglasio je Novaković.

Zbog malog broja nadležnosti koja mu na osnovu Zakona pripadaju nije se, kaže, libio da predlaže inicijative o afirmativnom saslušanju i izvještavanju pojednih institucija sa državnog nivoa koji rade na teritoriji Bara.

“To je bio jedini način da se dublje zadre u neke od problema koji nas opterećuju. Kao primjer u ovom kontekstu navodim solidarnu i jednoglasnu odluku u vezi potupka prodaje Luke Bar. Ova odluka će ostati zabilježena u istoriji barskog političkog života iz dva razloga: jer je bila jedinstvena i solidarna, a dugi jer je znatno uticala na proces donošenja odluke od strane Savjeta za privatizaciju. Bar je poslao jasnu poruku: “Nezadovoljni smo dosadašnjim katastrofalnim privatizacijama u Baru koje su unazadile privredu grada. Ne želimo dalji proces po istom modelu i dodatno uništenje privrede našeg grada. Želimo partnerski da nađemo ono što je najbolje za Bar i želimo da budemo dio procesa donošenja odluka”, poručio je Novaković.

Postoje i stvari kojima je nezadovoljan.

“Prije svega-još uvijek nerealizovan projekat otvaranja Azila za pse, u vezi čega sam bio veoma angažovan i prije i tokom obavljanja ove funkcije, takođe kao savjestan građanin. Zatim, tu je nedonošenje Strateškog plana razvoja Bara. Generalno sam nezadovoljan stepenom efikasnosti i kvalitetom kadrovskih potencijala  izvršne vlasti. Oštro se protivim ustupanjem resursa našeg grada bilo kome sa strane na nacionalnom i inostranom nivou. To sam naglasio i svojim  reagovanjem u vezi ustupanja servisa pomorske linije Bar-Bari i uskoro očekujte aktivnosti kroz lokalni parlament po tom pitanju”, kazao je Novaković

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com