Početna » LJUDI » Heroji zajednice » LAV IZ LONDONA: Golim rukama na teroriste sa mačetama

LAV IZ LONDONA: Golim rukama na teroriste sa mačetama

Kad se pomenu navijači Milvola u Engleskoj , prva pomisao koja pada na pamet su tuče, izgredi na fudbalskim utakmicama, sukobi sa policijom i slično.

Međutim, da i oni najtvrdokorniji navijači mogu da postanu heroji nacije, pokazuje slučaj Roja Lernera.

Ovaj 47-godišnji navijač Milvola sjedio je u pabu “Black and Blue”, tokom terorističkog napada na Londonskom mostu, kada su u pab uletjela trojica muškaraca sa mačetama, i počela da uvzikuju “Alahu ekber”, nakon čega su krenuli da napadaju goste.

Da strah i panika budu veći, teroristi su imali oko sebe pojaseve sa eksplozivom, za koje će kasnije da se ispostavi da su lažni.

Ništa od ovoga nije spriječilo niti uplašilo Lernera da se goloruk baci na trojicu napadača, uzvikujući pritom “Odj**ite ja sam Milvol”.

Dok se Lerner tukao sa terorsitima, pritom primivši više ubodnih rana i posjekotina (tačnije na osam mjesta), ostatak paba uspio je da pobjegne.

Tako je ovaj navijač, inače iz Pekama, uspio da spasi brojne živote svojom hrabrošću.

Mediji su ga već prozvali “Lavom sa londonskog mosta”, a Lerner je predložen i za orden “Džordžov krst” što je najveće priznanje koje civil može da dobije za prikazanu hrabrost.

Pojeidni pišu i da kada sa jedne strane imate Milvol a sa druge ISIS može biti samo jedna pobjednik.

Check Also

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo navijača: Među njima i dva crnogorska državljana

Sr­bi­jan­ska po­li­ci­ja uhap­si­la je Ne­delj­ka Gr­bo­vi­ća (46), zbog sum­nje da je is­pred di­sko­te­ke „Na­na” na ...

UBIJEN ALEKSANDAR SAVKOVIĆ (27): Bio je blizak prijatelj našeg reprezentativca

Ubistvo Aleksandra Savkovića (27) na Senjaku ispred jednog poznatog beogradskog kluba, potreslo je i fudbalera Rada, ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *