Han pozvao opoziciju da se vrati u Skupštinu: Partije da rade svoj posao - Volim Podgoricu

Han pozvao opoziciju da se vrati u Skupštinu: Partije da rade svoj posao

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Jahanes Han pozvao je danas crnogorsku opoziciju da se vrati u Skupštinu jer je to jedino mjesto gdje treba da se vode razgovori, prenose “Vijesti”.

“Javna debata treba da se vodi u Skupštini. Političke partije treba da rade svoj posao, njih su izabrali ljudi, izabrao ih je narod da ih predstvalja u parlamentu i tamo treba da se vodi razmjena mišljenja. Normalno je da mišljenja budu različita, a ona treba da se predstavljaju u Skupštini. Takođe, sve ovo ima uticaj na ugled i položaj zemlje kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji. Treba ozbiljno shvatiti situaciju i početi razmjenu mišljenja u Skupštini”, kazao je Han novinarima nakon obilaska trafostanice u Lastvi Grbaljskoj.

On je kazao da će o ovoj temi razgovaratri u Podgorici sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, a potom i premijerom Duškom Markovićem.

Upitan da odogovri kako se dogodilo da Brisel odluči da zemlje kandidati ne mogu da otvaraju više od dva poglavlja tokom pola godine, Han je kazao je da se otvaranje poglavlja mora pripremiti na odgovarajući način.

“Do sada je otvoreno 28 poglavlja, neka su zatvorena, a u nekim od najznačajnijih poglavlja ostvaren je napredak, a siguran sam sam da će i tu biti ostvaren dobar rezultat”, kazao je Han.

Vijesti

1 komentar

  1. I really like seeing websites that understand the value of providing a quality useful resource for free. Why not hold some sort of contest for your readers?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com