Ovo su NOVINE u Zakonu o socijalnoj zaštiti: Ukinuli naknade, povećali dodatak 20% - Volim Podgoricu

Ovo su NOVINE u Zakonu o socijalnoj zaštiti: Ukinuli naknade, povećali dodatak 20%

Izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti o kojem je Vlada raspravraljala na sjednici u četvrtak, povećaće se dodatak za djecu za 20 odsto, a ubuduće će se materijalno obezbjeđenje isplaćivati tokom cijele godine umjesto devet mjeseci, kako je bilo do sada.

Po riječima ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, za dijete korisnika materijalnog obezbjeđenja dodatak će iznositi 23.68, za korisnika dodatka za njegu i pomoć 31.87, za korisnika uvećanog dodatka za njegu i pomoć 39.57, za djecu bez roditeljskog staranja 39.57 eura i za dijete čiji je roditelj, usvojilac, staralac ili hranitelj 23.68 eura.

Naknada za novorođeno dijete u porodici korisnika prava na materijalno obezbjeđenje se takođe uvećava za 20 odsto i iznosiće oko 130 eura, dok je za ostale građane iznos naknade ostao isti-108 eura.

Pravo na naknadu po osnovu rođenja djeteta za roditelja koji je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i studenta umjesto dosadašnjih 65.86  iznosi 79,03 eura.

Usvajanjem izmjena i dopuna, porodice koje žive na selu i imaju do dva uslovna grla stoke moći će da ostvare pravo na dodatak, što do sada nijesu mogli.

Ovo su samo neke od novina u Zakonu o socijalnoj zaštiti.

Vlada je ukinula naknade za majke sa troje i više djece, i očekuje da se zbog toga poveća broj korisnika socijalne pomoći.

 

 

2 komentara

  1. I’m impressed, I have to admit. Truly rarely should i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail to the head. Your thought is outstanding; ab muscles a thing that too little people are speaking intelligently about. We are very happy that I came across this at my try to find some thing about it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com