Maloljetnik uhapšen sa kalašnjikovim - Volim Podgoricu

Maloljetnik uhapšen sa kalašnjikovim

Petnaestogodišnji I.R., crnogorski državljanin uhapšen je prekjuče u romskom kampu “Kjavano” nadomak Napulja u Italiji, nakon što su službenici policije kod njega pronašli “kalašnjikov”, pišu Dnevne novine.

Kako prenose italijanski mediji, prekjuče je, na osnovu dojave, izvršen pretres kamp prikolice u kojoj je I.R. živio sa familijom u pomenutom kampu. Naime, neko od komšija prijavio je policiji da je dječak prije par dana nakon svađe u kampu prijetio da će ih pobiti i pritom uperio “kalašnjikov” u njihovom pravcu.

“U kamp kućici, pored kreveta na kojem je spavao petanestogodišnji Rom je krio automatsku pušku marke “kalašnjikov” sa dva puna šanžera. Puška je bila sakrivena u drvenoj kutiji sa poklopcem na kojem je bilo ogledalo, odmah pored kreveta na koji leži maloljetnik”, navode italijanski mediji.

I.R. je uhapšen i priveden na saslušanje u lokalnu policijsku stanicu, gdje je uz prisustvo roditelja dao izjavu da je pušku on lično nabavio, međutim odbio je da kaže kako i od koga. Takođe, inspektorima nije htio da objasni zašto mu je trebalo oružje.

On je nakon saslušanja odveden u maloljetnički dom “Colli Aminei” u Napulju.

Zaplijenjena puška i municija poslati su na balističko i papilarno vještačenje, kako bi se utvrdilo da li je to oružje korišćeno za zastrašivanje ili čak za izvršenje nekog ozbiljnijeg krivičnog djela.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com