NEMA VEĆINE ZA ANU BRNABIĆ: Palma, Zukorlić i brojni poslanici SNS okrenuli leđa Vučiću - Volim Podgoricu

NEMA VEĆINE ZA ANU BRNABIĆ: Palma, Zukorlić i brojni poslanici SNS okrenuli leđa Vučiću

Srpska napredna stranka i predsjednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbjeđivanju većine u parlamentu kada je riječ o izglasavanju Ane Brnabić za premijera.

Kako “Blic” saznaje, zbog toga će biti odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj.

O svemu ovome oglasila se i mandatarka.

– Razgovaram sa Predsednikom Srbije koji mi je povjerio mandat za izbor Vlade. Najvažnije je da obezbjedimo stabilnu većinu u Skupštini, koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi. Za mene lično, ovo je još jedna potvrda da je za Predsjednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mjestu i da je zbog građana on spreman da mjenja stvari u našoj zemlji – rekla je Brnabić.

Problem sa većinom u Parlamentu koji ima SNS, potvrdio je i ministar Unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

– Pred predsjednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbjeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i cijelu nedelju ćemo iskoristiti za obezbjeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić – navodi Stefanović za “Blic”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com