Evo kada počinje suđenje za pokušaj državnog udara - Volim Podgoricu

Evo kada počinje suđenje za pokušaj državnog udara

Predsjednica Specijalnog vijeća sudija Suzana Mugoša, zakazala je za 19, 20, i 21. jul početak suđenja optuženima za pokušaj terorizma na oktobrskim izborima 2016.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva osim lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića, te Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Edvard Šišmakov i Vladimir Popov kao i devet srpskih državljana.

Vijeće Višeg suda u Podgorici početkom juna, podsjetimo, potvrdilo je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva podignutu protiv ruskih državljana Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela terorizam u pokušaju i krivičnog djela pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja. Šišmakov i Popov, koji se smatraju organizatorima kriminalne grupe, van domašaja su crnogorskim organima.

Poslanike Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića terete da su stvorili kriminalnu organizaciju, a za to krivično djelo su okrivljeni i Mihajlo Čađenović te još nekoliko osoba mahom srpskih državljana.

“Potvrđena je optužnica protiv okrivljenih J. M., H. K., M. B., D. M., M. D., Đ. S., Č. M., M. A. i K. M., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije”, piše u saopštenju Višeg suda.

Potvrđena je i optužnica protiv srpskih Bratislava Dikića, Predraga Bogićevića, Nemanje Ristića zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizma u pokušaju putem pomaganja. Bogićević i Ristić nisu izručeni Crnoj Gori jer je srbijanski sud to odbio.

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com