Southern Soul festival: Pedesetšest izvođača, tri stejdža i Velika plaža recept su za novi rekord - Volim Podgoricu

Southern Soul festival: Pedesetšest izvođača, tri stejdža i Velika plaža recept su za novi rekord

Peto izdanje popularnog muzičkog festivala Southern Soul održaće se od 29. juna do 2. jula u Dolcinium Kite klubu, na ulcinjskoj plaži Copacabana, a nastup je potvrdilo oko 56 izvođača iz čitavog svijeta, istakli su organizatori na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Ulcinjski Southern Soul festival obilježava ovog ljeta pet godina postojanja uz hedlajnere kao što su Makaya McCraven, Sun Ra Arkestra, Byron the Aqarius, Eumir Deodato, Amp Fiddler, Atjazz, Llorca, Jazzcat, DJ Kawasaki, Mafalda, Cymande…, kojima će zasigurno nadmašiti festivalsku sezonu i dosadašnju posjećenost.

Poznat kao jedan od najljepših intimnih butik festivala u Evropi, sa jedinstvenom atmosferom na zadivljujućoj pješčanoj Velikoj plaži, Southern Soul festival trajaće od 29. juna do 2. jula 2017, sa programom koji se odvija na tri festivalska stejdža, ali i novitetima poput reorganizacije mjesta održavanja festivala, sa novom zonom za relaksaciju (chill out zone) i restoranom, berzom ploča razvijenom sa izdavačkim kućama i vinyl shopovima iz Londona, Pariza i Berlina, kao i poboljšanim zvukom na sva tri stejdža.

“Petu godinu zaredom u Kite clubu Dolciniumu okupljamo ljubitelje soul, fank, jazz, funk muzike iz čitavog svijeta, i nadamo se da će ih ove godine biti u još većem broju. Nastupiće oko 56 izvođača, od čega su osam live bendova, a ostatak su DJ iz cijelog svijeta”.

“Vrata festivala se otvaraju 29. juna u 13h, dok program počinje od 14h i traje do 6h ujutro, na tri bine. Po prvi put ove godine u četvrtak ćemo imati prvi live bend Ayetoro, bend iz Nigerije, koji nije imao priliku da do sada svira u Evropi. Tako će ovaj sastav koji je nastavio tradiciju afro beata po prvi put nastupiti u našoj maloj Crnoj Gori. U petak će takođe nastupiti tri live benda, od 21h do iza ponoći, i isto tako u subotu. Nedjelja veče je predviđena za jazz atrakciju, bend Sun Ra Arkestra, iz Amerike, koji iza sebe ima preko 38 studijskih albuma, i nastupa u originalnom sastavu iz ’60ih godina prošlog vijeka, osim naravno originalnog saksofoniste Sun Ra, koji je preminuo. Takođe, sve tri bine smo proširili, kapaciteti su uvećani, pa svaka od bina prima od 1000 do 1500 ljudi. Iz godine u godinu tehnički rastemo, i pravimo korak naprijed”, kazao je ispred organizatora producent festivala Petar Lazović, dodajući da su do sada prodate karte mahom kupljene za sva četiri dana, da po prvi put imaju problema sa overbookingom, te da očekuju da se prošlogodišnji rekord od 12.000 posjetilaca nadmaši.

 

Od danas do početka festivala komplet karata 65 eura.

Opšte poznato je da je komplet karata za sva četiri dana za domaće posjetioce bio 49 eura, a do juče 59. Međutim, do početka festivala, 29. juna ta cifra će samo rasti.

“Karte su sada 65 eura i ta cijena će biti na snazi do 29. juna, gdje će na ulazu karte da koštaju 79 eura za sva četiri dana. Takođe, u prodaji će biti ograničena količina dnevnih ulaznica po cijeni od 20 eura (četvrtak), 25 eura (petak i subota) i 20 eura (nedelja)”, kazao je Lazović.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com