DOKAZANO! OVA SUJEVJERJA SU POTPUNO TAČNA! - Volim Podgoricu

DOKAZANO! OVA SUJEVJERJA SU POTPUNO TAČNA!

Čuli ste vjerovatno za sva ova sujevjerja i vjerovatno ste misli da su čista glupost i da su to samo bapske priče, međutim u njima ima istine, a evo i koja su to sujevjerja tačna.

Ako trudnica puno štuca, beba ima puno kose

O ovome ste vjerovatno čuli čak iako nemate djece. E sad istina je malo drugačija, naime hormon koji se stvara kada žena stuca odgovoran je za ubrzan rast bebine kose.

Djeca “podivljaju” kada je pun Mjesec

Istina je da i djeca i odrasli, a i životinje poblesave kada je pun Mjesec. Neki ljudi čak i loše spavaju kada je vrijeme punog Mjeseca, a nauka za sada pokušava da objasni da su natalitet, ponašanje, plodnost uslovljeni lunarnim obrascima.

Klin se klinom izbija

Svi vrlo dobro znate u čemu je ovdje stvar i da je većina bila i u iskušenju da od silnog mamurluka nastavi da opet pije. Naime, možete da konzumirate alkohol opet ali u dosta manjim količinama i on će vam zaista ublažiti loše stanje.

Brojite ovce dok spavate

U nemoći da zaspite radili ste svakakve stvari, pa i ovu, sigurni smo. A ovo sigurno funkcioniše, jer kada se fokusirate na stvaranje neke određene mentalne slike, lakše se opuštate i prepuštate snovima.

Sir može da izazove čudne snove

Ovo zaista zvuči suludo, ali testirano je na 200 ispitanika koji su jelo sir pred spavanje i zaista su imali čudne snove.

Masnija riba je dobra za mozak

Masne kisjeline koje se nalaze u ribi dokazano poboljšavaju konduktivnost između moždanih stanica i time poboljšavaju rad mozga. Jedno je istraživanje čak pokazalo da redovnom konzumacijom ribe mozak raste. Zato navalite na ribu slobodno.

Newsweek

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com