UHAPŠEN P.P.(22): Posjedovao automatsku pušku? - Volim Podgoricu

UHAPŠEN P.P.(22): Posjedovao automatsku pušku?

Odjeljenja bezbjednosti Kotor su juče lišili slobode P.P. (22), rođenog u Cetinju, sa prebivalištem u Danilovgradu, zbog sumnje da je posjedovao automatsku pušku koju je kotorska policija krajem januara pronašla na brdu Mečerov brijeg u Kotoru, saopšteno je portalu ,,Volim Podgoricu” iz Uprave policije.

Naime, službenici OB Kotor su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju ilegalnog posjedovanja oružja i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta, 30.01.2017. godine oko 07,00 časova, u reonu brda Mečerov brijeg nadomak Starog grada u Kotoru, pronašli improvizovano sklonište koje je bilo prekriveno kamenjem i zaštićeno plastičnom vrećom. U improvizovanom skloništu se nalazila sakrivena automatska puška marke M70 AB, cal. 7,62 mm, pored koje se nalazio okvir sa 29 metaka. Pronađeno oružje, okvir i municija su izuzeti od strane kriminalističkih tehničara OB Kotor i proslijeđeni su Forenzičkom centru radi vještačenja. Preduzimale su se i druge operativne mjere i radnje u vezi sa rasvjetljavanjem ovog događaja.

Vještačenjem u Forenzičkom centru su pronađeni tragovi P.P. na navedenom oružju.

Osumnjičeni P.P. je lišen slobode i, uz krivičnu prijavu, je priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog istog krivičnog djela odnosno zbog sumnje da je takođe bio u posjedu navedene automatske puške potražuje se V.Đ. (24) iz Nikšića, saopšteno je iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com