“PRATE ME, HOĆE DA ME UBIJU!” - Volim Podgoricu

“PRATE ME, HOĆE DA ME UBIJU!”

Budvanin Jovan Mušikić (25) policijskim inspektorima rekao je da  mu je život ugrožen, da ga prate i da su mu prijetili smrću.

To je tamošnjoj  policiji ispričao nakon što je nedavno u Bečićima uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Dok je bježao od službenika Uprave policije, on je odbacio torbicu u kojoj je bio pištolj “CZ” sa osam metaka u okviru.

Mušikić ima debeo policijski dosije, a prije 15 dana prijavio je da je navodno sam sebe ranio pištoljem u nogu.

Njemu je sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio  pritvor do 30 dana, nakon čega je  upućen   u spuški Istražni zatvor.

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je  u prisustvu branioca saslušao  Mušikića  i tada  prihvatio predlog tužioca za  određivanje jednomjesečnog pritvora.

U izjavi  inspektorima, osumnjičeni je  ispričao da je pištolj  nosio isključivo zbog samoodbrane, jer zna da je planiran napad na njega.

Podsjetio je da je krajem aprila izašao iz zatvora i rekao da je od tada većinu vremena boravio u kući.

“Kazao je da je rijetko izlazio,  da se nije mnogo  udaljavao  od  kuće, jer se navodno plašio   za svoju sigurnost. Rekao je da su mu prijetili da će biti ubijen i da su pratili njegovo kretanje. Imena nije htio da saopšti”, kazao je sagovornik “Vijesti” blizak istrazi.

Istražitelji još nijesu rasvijetlili  kako je 5. juna u jednom lokalu na ulazu u Budvu, Mušikić ranjen.

Iako je tada rekao  da je pucao u sebe, inspektori navodno nijesu povjerovali u tu priču.

Mušikića je još prije  tri godine uhapsila barska policija.

Inspektori su  u njegovom vozilu  pronašli pištolj, malu količinu marihuane i alat za obijanje automobila.

Za upravljačem “renoa” tada se nalazio  Mušikić, a sa njim u autu bili su njegovi prijatelji Vasilije Rafailović (28) iz Budve i Ivan Dimitrijević (34) iz Beograda.

Policajci su tada ispod sjedišta vozača pronašli ilegalni  pištolj  sa sedam metaka.  U torbici  kod Rafailovića, pronađen je zamotuljak sa  oko 0,5 grama marihuane.

Rafailović je  u bjekstvu, nakon što je optužen  da je zajedno sa Ratkom Vušovićem početkom decembra 2016.  ubio Budvanina Đorđa Boretu.

Mušikića je budvanska policija uhapsila i u januru 2015. kada ga je osumnjičila da je učestvovao u paljenju automobila  sugrađanina u budvanskom nasleju Bijeli Do. Iste godine, sredinom maja uhapšen je  pošto je  u budvanskoj diskoteci “Trokadero” nožem isjekao Budvane, braću  L. N. i P. N.

U Višem sudu traje  postupak zbog tog slučaja.

Napad na svjedoka iz “Trokadera”

U septembru prošle godine, nakon što je izašao sa devetomjesečene robije, Mušikić se ubrzo vratio  u zatvorsku ćeliju. 

Policajci  su ga tada uhapsili  pod sumnjom da je u centru grada  pištoljem po glavi pretukao sugrađanina I. Ž. – pripravnika u budvanskom Centru bezbjednosti. 

Incident se dogodio na parkingu, a tada je saopšteno da je  Mušikić sa  dva prijatelja nasrnuo na tog Budvanina, inače   svjedoka  incidenta u diskoteci “Trokadero”, kada je ovaj  nožem posjekao dvojicu  sugrađana.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com