TUČA U CENTRU PODGORICE: Trojica učesnika na slobodi - Volim Podgoricu

TUČA U CENTRU PODGORICE: Trojica učesnika na slobodi

 
 

 

Sudija za istrage Osnovnog suda u Podgorici, Miladin Pejović ukinuo je pritvor Đorđiju Šunjeviću, Davoru Zlatičaninu i Gledisu Čekaju, koji su osumnjičeni za fizički napad na redare DF-a Gorana Nikezića i Dejana Gojkovića 15. juna u centru Podgorice.

To je Dnevnim novinama potvrdio njihov advokat Lazar Aković.

“Zahvaljujući zakonitom i efikasnom radu tužilaštva, saslušani su svjedoci zbog kojih je određen pritvor mojim klijentima, nakon čega sam stavio predlog sudu da se ukine pritvor, jer više ne stoji pritvorski osnov – mogućnost uticaja na svjedoke. Sud je taj zahtjev i uvažio pa im je pritvor ukinut”, kazao je Aković.

Trojica osumnjičenih koji su juče pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode, ranije su negirali da su počinili djela stavljena im na teret. Sva trojica sumnjiče se za “nanošenje teških tjelesnih povreda”, dok se Zlatičaninu osim navedenog, na teret stavlja i krivično djelo “nasilničko ponašanje”.

Do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna došlo je 15. juna oko 14.30 sati u Njegoševoj ulici u Podgorici, a potom se obračun preselio ispred Urgentnog centra, gdje je Goran Nikezić zatražio ljekarsku pomoć zbog povreda dobijenih u Njegoševoj ulici.

Nedugo zatim, uhapšeni su svi akteri incidenta, ali su Dejan Gojković i Goran Nikezić kasnije pušteni na slobodu. Oni su tvrdili da su ih osumnjičeni brutalno napali ispred Urgentnog centra, te da je tome prethodila svađa koju su trojica osumnjičenih započela bez ikakvog povoda.

Iz DF-a su ovaj incident javnosti predstavili kao napad vlasti na Front, šaljući građanima poruku da je Crna Gora na ivici građanskog rata.

Iz policije su to negirali, navodeći da nema indicija da je ovaj sukob imao bio kakav politički motiv.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com