Početna » ŽIVOT + » Alternativa » ISTRAŽIVANJA POTVRDILA: Rakija je LJEKOVITA, a evo od čega sve može da vas IZLIJEČI

ISTRAŽIVANJA POTVRDILA: Rakija je LJEKOVITA, a evo od čega sve može da vas IZLIJEČI

U narodu je oduvek postojalo vjerovanje da je rakija veoma ljekovita i da poneka čašica tog žestokog pića povoljno utiče na zdravlje, što su i potvrdila neka medicinska istraživanja. Istraživanja su pokazala, da umjereno konzumiranje alkohola povećava koncentraciju dobrog, a snižava nivo lošeg holesterola, kao i da oni koji koji umjereno koriste to piće, ređe obolijevaju od kardiovaskularnih bolesti – infarkta srca, srčane slabosti, povišenog krvnog pritiska i šloga.

Jedna čašica rakije liječi upale unutrašnjeg zida krvnog suda u kome se nalazi masna naslaga, koja može da prouzrokije pucanje i srčani udar, a takođe usporava stvaranje tromba i ubrzava njegovo razlaganje, ako već postoji.

FOTO: PROFIMEDIA

Pri tome se pod umjerenim pićem, podrazumijeva jedno do dva alkoholna pića koja sadrže 10 grama alkohola, što odgovara jednoj krigli piva, čaši vina ili čašici žestokog pića, s tim što se trudnicama ne preporučuje. S druge stane, ako se uzima češće veća doza alkoholnih pića, onda je dejstvo štetno, jer može da ošteti srčani mišić i dovede do grčenja perifernih krvnih sudova.

U slučaju dugogodišnjeg svakodnevnog ispijanja većih količina, od 80 grama, ili osam čašica rakije, može da dođe do zadebljanja i uvećanja srčanog mišića, s tim što su žene podložnije tim promjenama. Istovremeno dolazi do povišenog krvnog pritiska i pojave arterijske hipertenzije.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Check Also

ŽIVIO JE 100 GODINA JER JE PIO OVAJ NAPITAK: Najzdravije piće na svijetu BACAMO, a služi kao LIJEK već vjekovima

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Od 1. marta izdato preko MILION RECEPATA, a ovaj lijek je bio NAJTRAŽENIJI

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *