PODGORICA: Stijepović svečano otvorio Trg Argentina - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stijepović svečano otvorio Trg Argentina

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, otvorio je danas novi trg u neposrednoj blizini Gradskog stadiona.

Izvinjavajući se građanima koji rade i žive u blizini trga, zbog toga što su radovi potrajali malo duže nego što je to bilo predviđeno projektom i dinamikom izvođenja, gradonačelnik je istakao da su građani Podgorice otvaranjem novog gradskiog trga dobili lijep i funkcionalan prostor u samom centru grada čiji inovativni dizajn i moderno arhitektonsko rješenje podsjeća na mnoge savremene trgove u razvijenim evropskim gradovima.

Gradonačelnik Stijepović je naglasio da izgradnjom ovog  Trga Podgorica je dobila još jedan uređen, adekvatan prostor  koji čini da ovaj dio grada ponovo živi, a da je vizija uprave grada da Podgoricu svakodnevno čine bogatijim i sadržajnijim gradom, kako u infrastrukturnom, tako i u svakom drugom smislu, kako bi odgovorili onome što su potrebe i očekivanja građana. U tom cilju je realizovali ovaj zahtjevan projekat u vrijednosti od preko pola miliona eura.

Stijepović je naglasio da je izgradnja ovog Trga samo dio strategije koja podrazumijeva revitalizaciju užeg centra grada i izgradnju Istočne tribine gradskog stadiona sa svim pratećim sadržajima.

“Intenzivno radimo na tome i vrlo brzo očekujemo da dobijemo nacrt studije sa idejnim rješenjima koja će dominantno opredijeliti budući izgled centralnog dijela grada i omogućiti njegov održiv razvoj”, zaključio je Stijepović.

Srđan Raičević, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, zahvalio se kompaniji “Erlang” na izuzetnoj profesionalnosti, kao i projektantu, preduzeću „Arhient na dobroj ideji i korektnoj saradnji tokom izvođenja radova, budući da su radove pratila arheološka istraživanja na ovom lokalitetu, kao i je grad bio u obavezi da uredi trg na način kako je to sugerisala Upravaza zaštitu kulturnih dobara. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com