Početna » NOVOSTI » Društvo » POČELA KAMPANJA: „Kad pijem ne vozim“

POČELA KAMPANJA: „Kad pijem ne vozim“

 

 

Uprava policije MUP-a i Pivara Trebjesa i ove godine realizuju kampanju „Kad pijem ne vozim“ koja će trajati do 15. avgusta 2017. godine.

Cilj kampanje, je skretanje pažnje na važnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje se odnose na upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, budući da takvo nezakonito i neodgovorno ponašanje može prouzrokovati teške posljedice po život učesnika u saobraćaju. Takođe, kampanja ima za cilj i preventivno djelovanje na negativne posljedice koje kršenje zakonskih odredbi iz ove oblasti, koje se odnose na upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, može prouzrokovati.

Ovo iz razloga što vozači koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola time ugrožavaju sebe, svoje saputnike, pješake i druge učesnike u saobraćaju jer u takvom stanju postaju nekritični, samouvjereni i lakomisleni; precjenjuju svoje sposobnosti a potcjenjuju opasnost. Takvi vozači nerijetko voze prebrzo, nepropisno pretiču, teže raspoznaju crvenu i zelenu boju i prave ostale teške saobraćajne prekršaje.

Kampanja počinje danas, 12.07, a trajaće do 15.07.2017. godine. Aktivnosti kontrole će se sprovoditi  na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama. Biće pojačane kontrole vozača kako u večernjim tako u u dnevnim časovima.

Uprava policije i Pivara Trebjesa će u ovom periodu podijeliti 5.000 osvježivača vazduha za vozila sa porukom kampanje, kojom  se ukazuje na važnost poštovanja zakona u ovom segmentu zbog bezbjednosti svih  učesnika u saobraćaj

Takođe, Pivara Trebjesa i Uprava policije će, kao i prethodnih godina,  sprovoditi i druge aktivnosti preventivne prirode kojima će se vozačima skretati pažnja na rizike koje nosi vožnja u alkoholisanom stanju.

Check Also

Vuksanović: CG je zemlja uvozničkog lobija koji kontrolišu tajkunske porodice bliske šefu DPS-a

Crna Gora je danas, na žalost, zemlja uvozničkog lobija koji kontroliše nekoliko tajkunskih porodica bliskih ...

Nikola Kojo žestoko opleo po Saši Jankoviću i njegovoj ženi jer koriste pokojnog Glogovca u kampanji

Glumac Nikola Kojo okrenuo je krajem prošle godine leđa lideru PSG Saši Jankoviću, a sada ga je iz takta ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *