Početna » PG INFO » Aktuelno » STIJEPOVIĆ: Počinje gradnja novog bulevara i jugozapadne obilaznice

STIJEPOVIĆ: Počinje gradnja novog bulevara i jugozapadne obilaznice

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ocijenio je u razgovoru za Pobjedu povodom Dana državnosti da je glavni grad prepoznat kao grad investicija, koje su samo tokom ovog mandata vrijedne više od 42 miliona eura.

Stijepović najavljuje i početak gradnje tri kapitalna projekta: postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, jugozapadne obilaznice i donjogoričkog bulevara, vrijednih 80 miliona.

POBJEDA: U finalnoj fazi su pripreme za početak realizacije dva važna projekta u Podgorici, jugozapadna obilaznica i bulevar kroz Donju Goricu. Što su naredni potezi?

STIJEPOVIĆ: Ta dva projekta su u posljednje vrijeme u žiži interesovanja javnosti i logično je, ako se ima u vidu značaj koji imaju za građane Glavnog grada, ali i šire, posebno kada je u pitanju jugozapadna zaobilaznica. Radi se o projektima vrijednosti oko 30 miliona eura i zaista je nepotrebno potencirati što investicija toga reda veličine znači za građane, ne samo u infrastrukturnom smislu, već i u zaokruženom djelovanju na domaće kompanije, radnu snagu, mala i srednja preduze- ća koja predstavljaju reprolanac koji prati investicije te vrste. Dakle, dva zaista po svemu važna infrastrukturna projekta i ne čudi veliko interesovanje javnosti za njih. Ono o čemu se možda manje govori je da se u saobraćajnu infrastrukturu u gradu kontinuirano ulaže i da je u mandatu ove uprave asfaltirano oko 130 km a, u saradnji sa Vojskom Crne Gore, Fondom za razvoj Kuča, partnerima iz Fundine i Zatrijepča i građanima, probijeno više od 95 km putnih pravaca na seoskom području. U skladu sa planovima i potrebama građana, radili smo i na tome da putna infrastruktura na teritoriji cijele Podgorice bude značajno unaprijeđena. Sagrađen je i novi kružni tok na Starom aerodromu, kao i na raskrsnici nikšićkog i cetinjskog puta. Završena je rekonstrukcija Dalmatinske ulice. U potpunosti je rekonstruisana Ulica Petra Prlje u Staroj varoši i Ulica Radosava Burića na Zabjelu, a u cilju ravnomjernog razvoja grada ugrađen je novi asfalt i u opštinama Tuzi (36,8 km) i Golubovci (17,6 km). Asfaltirane su i druge ulice u pojedinim djelovima grada, prigradskim i seoskim područjima.

POBJEDA: Kakav je stav Glavnog grada povodom inicijative opozicije za brisanje solitera Milenijum iz važeće planske dokumentacije?

STIJEPOVIĆ: Prvo da je inicijativa, u najblažem smislu, zakašnjela, jer je procedura izrade izmjena i dopuna DUP-a „Blok 5 – dio“ kako bi se upodobila planska rješenja saglasno definisanim smjernicama PUP-a u toku, i nju je pokrenuo Glavni grad još 2015. godine upravo kako bi se preispitala važeća planska rješenja u cilju što kvalitetnije valorizacije pomenutog prostora. To je jedina odgovorna, a i zakonska politika u ovoj oblasti jer su detaljni urbanistič- ki planovi zakon za prostor. Zahtjev da se plan stavi van snage jednak je zahtjevu da se poništi zakon bez usvajanja novog, što bi izazvalo anarhiju u prostoru. Tokom javne rasprave u kojoj očekujemo da učestvuju svi zainteresovani subjekti, stručna i laička javnost, siguran sam da ćemo doći do optimalnog rješenja za taj prostor i na taj način dobiti i podršku odbornika u gradskom parlamentu.

Check Also

Dom starih u Podgorici najveći objekat u oblasti brige o starim licima

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Za tri godine uloženo 18 miliona u kulturu, kako u sadržaje tako i u infrastrukturu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

1 komentar

  1. neko ko gleda i piše

    Što će mo sa taxi licencama koje ste, iako PG ima nekoliko puta više taxi vozila nego što to predviđaju pravila EU, izdali vašim komšijama iz Zete. Treba li napomenuti da su to bezbjedonosno interesantne osobe. Da li je to novo (jedno se desilo kada je predhodni sekretar sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove nekoliko dana prije odlaska sa funkcije protivzakonito preveo taxi licence sa firme BEL RAD na jednu novo formiranu firmu) uvođenje kriminalaca u tu branšu. Gospodine gradonačelniče, ne treba govoriti samo o dobrim stvarima a loše podvukivati pod tepih. Jednog dana će se progovoriti i o onim stvarima koje nikome ne služe na čast. Uzmite u obzir da nećete dovijeka biti na vlasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *