Početna » NOVOSTI » Društvo » DF o požarima: Vlast nema kapaciteta da odgovori na ovakve izazove
Ilustracija FOTO: Služba zaštite i spašavanja

DF o požarima: Vlast nema kapaciteta da odgovori na ovakve izazove

Demokratski front poziva svoje članstvo i pristalice da, na svakom mjestu, gdje god mogu, pomognu u gašenju požara koji su zahvatili Crnu Goru, saopšteno je iz ove partije.

“Ova teška situacija je još jednom pokazala da je vlast nespremna i nesposobna za ovakve nepogode i da nema kapaciteta da odgovori na ovakve izazove. Takođe, vlast je obmanula građane obećanjima da će NATO priskočiti u pomoć Crnoj Gori u slučaju ovakvih i sličnih situacija. Svjedoci smo da u ovim teškim trenucima za Crnu Goru građani jedino mogu da se oslone jedni na druge, jer slabo opremljene i malobrojne vatrogasne jedinice su već na ivici izdržljivosti.  Već na prvom većem ispitu pala je u vodu ona velika priča o tome kako će CG biti “ravnopravna za stolom” u Briselu- NATO je jednostavno ostavio na cjedilu svog “saveznika”, zemlju koja je “punopravna” članica. To nas vraća na one velike poplave koje su prije nekoliko godina pogodile CG, a od NATO-a je tada stigla pomoć u vidu 17 pari desnih čizama. Tako i danas, nigdje NATO aviona da gase požare, nigdje tih čuvenih vojnih trupa da učestvuju u spasavanju ljudskih života i imovine”, saopštili su iz DF-a.

U saopštenju se navodi da je očigledno da će “jedini avioni NATO koje je vidjela CG biti oni koji su ubijali naš narod 1999. godine.”

“I umjesto da sve kapacitete usmjere na gašenje požara i saniranje katastrofe, marionetska vlast i danas sramno cvili i priča o investicijama koje će doći sa učlanjenjem u NATO, što je teška neistina. Koliko su zemlje NATO zainteresovane za CG pokazuje se sada kad su u pitanju životi ljudi. Mi smo upozoravali na ovo, jer nam je bilo jasno zašto NATO insistira na članstvu Crne Gore – ne da bi joj pomogli, nego da bi je koristili u svojim geopolitičkim obračunima. Vrijedi podsjetiti da su ruski avioni prije nekoliko godina učestvovali u pomoći Crnoj Gori kada je takođe bila ugrožena od  požara. Ne očekujemo da bilo koji ministar podnese ostavku zbog promašaja koji su napravljeni, jer se radi o vladi koja je ne samo neodgovorna, već je pokazala da prezire svoj narod. Još jednom pozivamo članstvo i pristalice DF da pomognu u gašenju požara gdje god mogu. Na terenu su i poslanici i funkcioneri DF, i neophodno je učiniti sve da se zaštite ljudski životi i njihova imovina”, zaključeno je iz Demokratskog fronta. 

(Vijesti)

Check Also

PODGORICA: Krenuo protestni marš DF-a ka Spužu

Demokratski front (DF) krenuo je danas u 10.30 sati ka Spužu da bi podržali funkcionera ...

Demokratski front najavio za danas protestnu šetnju

Demokratski front najavio je za sjutra protestnu šetnju do Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *