ZBOG NJIH ĆETE KUPITI FORDA! A ovaj broj čuvajte za “NE DAJ BOŽE” (FOTO) - Volim Podgoricu

ZBOG NJIH ĆETE KUPITI FORDA! A ovaj broj čuvajte za “NE DAJ BOŽE” (FOTO)

Ne kaže se uzalud da svaki čovjek treba da ima za prijatelja ljekara, advokata i automehaničara! Kada vam zatrebaju usluge neke od ovih profesija, onda je dobro da imate broj telefona pravog profesionalca, znalca, ali i – dobrog čovjeka.

Ako vozite “forda” vjerovatno već znate za Fordov servis “Krstevski” u podgoričkom naselju Zagorič. I znate da je vaš četvorotočkaš u najboljim rukama, i da ćete kod Krstevskih naći gotovo svaki dio i po najpovoljnijim cijenama! 

Ako vozite “forda” a ne znate za njih, sačuvajte ovaj članak i zapišite ove brojeve! 

Radionica, nekih pedesetak etara od glavnog puta, već je odavno postala tijesna za vlasnike Fordovih auta kojima je ovo najvažnija podgorička lokacija. A radionica postoji, na istom mjestu već 30 godina! Otvorio je Mladen Krstevski, rođeni Podgoričanin u dvorištu svoje kuće.

krstevski3

-Neka vas ne buni prezime, moj djed je oženio Crnogorku, došao iz Makedonije i ostao ovdje – kaže Aleksandar Krstevski, koga prijatelji zovu Alen ili Aco.

krstevski5

Kod Krstevskih nećete naići na uglancane podove i sjajan enterijer, jer je to jednostavno nemoguće pored posla koji ovi momci svakodnevno završavaju. Ali ćete zato odmah dobiti preciznu dijagnozu za bilo koju boljku vašeg četvorotočkaša. Za njih, jednostavno nema tajne, kada je “ford” u pitanju. Mehanika, elektronika, djelovi…

O majstorima najbolje govori gužva pred radionicom. Ovdje je teško prići od parkiranih automobila. A, prije svega, ovdje će vas dočekati srdačan osmjeh i dobra volja, pa će vam svaki kvar lakše pasti!

krstevski7

Ako provedete sat ili dva čekajući da vam auto bude gotov, možda nećete imati gdje da sjednete a da se ne isprljate, ali ćete moći da uberete šljivu iz komšijskog dvorišta ili da okupate psa Teu koja je član porodice.

I da, ako ste starija generacija, sigurno ćete se sjetiti čuvene serije u kojoj smo uživali “Priče iz majstorske radionice” i majstora Živote Govedarovića.

Majstor Mladen i Tea
Majstor Mladen i Tea

– Mi se pronalazimo u svakoj humorističkoj seriji – smije se Anđelko koji je previše mlad da bi se sjećao majstora Živote i njegove radionice.

-Anđelko istrči, Anđelko dodaj, Anđelko stisni gas, Anđelko stisni kočnicu, Anđelko ovo, Anđelko ono, ne znam kako bi živjeli bez mene!, smije se ovaj veseli dječak koji sa svojih 16 godina već četiri godine pomaže u radionici.

kostevski2

-Počeo sam da pomažem kada sam imao 13 godina jer je bila velika gužva i tata i brat nisu mogli da stižu sami. Radimo od ujutro, pa do kad ima posla a to je skoro naveče, onda idemo na plac za djelove koji nam trebaju za sjutra.  Nije mi teško, zabavno je – kaže ovaj dječak koji ne haje mnogo za tinejdžerske provode i ne stiže da provodi sate na internetu poput svojih vršnjaka.

krstevski6

Ipak, Anđelko, sanja drugi san. Želi da postane kuvar!

-To sam oduvijek želio. Auta volim, ali ću biti kuvar. Mama Dubravka jedva čeka da mi prepusti kuhinju!, kaže Anđelko.

krstevski1

O pričama iz ove majstorske radionice mogla bi se snimiti serija. Toliko ih ima da je teško svih se sjetiti, a majstori ih, za razliku od Živote ne zapisuju.

krstevski11

Iako su majstori, ponekad, toliko umorni da im se baš i ne priča, to ćete teško primijetiti. 

Oni ovih dana pokušavaju da nađu ispomoć i žele da zaposle automehaničara i pomoćnog radnika, ali ne ide lako.

-Nevjerovatno, ali teško je naći radnika, a mi jedva stižemo. Bolje ne pišite ništa, i ovako ne možemo da postignemo,  kaže gazda Mladen. Ako vas je zainteresovao oglas za posao, pogledajte detalje: 

HITNO VAM TREBA POSAO? U Podgorici se traži AUTOMEHANIČAR i POMOĆNI RADNIK

Krstevski su nedavno postali vlasnici i kamiona za šlepanje, a Podgoričanka koja se zatekla u radionici nam je ispričala svoje iskustvo:

-Auto mi se pokvarilo u Nikšiću, i majstor u jednom servisu, da mu ne pominjem ime, mi je drsko kazao da mogu samo da im ga ostavim i da će me zvati sjutra ili preksjutra. Kada sam rekla da ne živim u Nikšiću, da sam na putu, da mi je auto puno, i da sa sobom imam kuče, on mi je jednako drsko odgovorio da “može da me povede kući”. Sreća da sam nazvala Alena, on je odmah došao iz Podgorice i došlepao auto u servis, priča nam ova Podgoričanka i dodaje:

-Ove brojeve telefona treba da ima svako, za ne daj Bože, 067 563 631 i 069 924 740. Osim toga, možete biti sigurni da nećete dobiti astronomski račun zato što ste u nevolji, a sigurna sam da je većina nas makar jednom imala takvo iskustvo.  

Možda će majstor Mladen, kada jednoga dana bude imao malo slobodnog vremena, odlučiti da napiše istoriju svog servisa, ili da makar zapisuje dogodovštine i anegdote iz majstorske radionice.

Možda tada dobije i crnogorsku seriju “Priče iz majstorske radionice”!

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com