Brajović čestitao 21. jul, dan opština Plav i Berane - Volim Podgoricu

Brajović čestitao 21. jul, dan opština Plav i Berane

 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović povodom 21. jula dana opština Plav i Berane uputio je čestitke rukovodiocima i građanima tih opština.

U čestitci koju je uputio predsjedniku Opštine Plav Orhanu Šahmanoviću i predsjedniku Skupštine opštine Plav Izetu Hadžimušoviću, navodi da je ovaj grad i Plavska dolina sa bogatim istorijskim pamćenjem, odvajkada baštine nacionalni i vjerski suživot na kome im mogu pozavidjeti i mnoge veće i razvijenije sredine.

“Plavljani razasuti po svijetu, svojim povratkom i ulaganjem u očevinu i djedovinu biće u prilici da u budućnosti pokažu ljubav prema svome gradu i regiji, kao i poštovanje prema onima koji su ostali na svojim ognjištima i dijele sudbinu sjevera Crne Gore. Skladan suživot, čije različitosti predstavljaju prednost, kao i privredni i turistički potencijali kojima Plav obiluje i na kojima počiva razvoj grada pod Prokletijama, stvaraju ohrabrujuću sliku za budućnost ovog kraja”, dodaje se u čestitci.

Brajović je u čestitci povodom Dana opštine Berane predsjedniku te opštne Dragoslavu Šćekiću i predsjedniku beranske Skupštine opštine Goranu Kikoviću naveo da je “Limska dolina je oduvijek bila kolijevka znamenitih kulturnih spomenika, ljudi i događaja, pa nije čudno što su Berane postojbina Đurđevih stupova, ali i Vasojevića kao što su bili Mojsije Zečević, Gavro Vuković i mnogi drugi, koji su mudrošću i oružjem kroz vremena temeljili i baštinili slobodu Crne Gore”

“Berane se mogu pohvaliti multiientičkim i multikonfesionalnim skladom, što ne služi samo na čast gradu ispod vrhova Bjelasice, već i građanskoj Crnoj Gori. Ulaskom naše zemlje u NATO, integracijama u Evropsku uniju, kao i zajedničkim naporima države i lokalne uprave, stvaraju se preduslovi za oživljavanje i dinamičniji privredni razvoj Berana, što one svojim personalnim, infrastrukturnim i prirodnim  kapacitetima zaslužuju”, naveo je predsjednik Skupštine.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com