30 STANOVA ZA PODGORIČANE - Volim Podgoricu

30 STANOVA ZA PODGORIČANE

 

 

Glavni grad opredijelio je 30 stanova za lica u stanju socijalne potrebe, stambenom politikom lokalne uprave, osim gradskih službi, po prvi put su obuhvaćene i opštine u okviru Glavnog grada, Tuzi i Golubovci. Svakoj opštini po dva. Saopšteno je iz uprave Podgorice.

Glavni grad je već podijelio 15 stanova za lica u stanju socijalne potrebe, dok je konkurs za novih 15 u toku. Plan rješavanja stambenih potreba zaposlenih u Glavnom gradu predvidio je podjelu 24 stana po organima lokalne uprave, posebnim i stručnim službama.

Tako pet stanova opredijeljeno za zaposlene u sekretarijatima za lokalnu samoupravu, planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine, komunalne poslove i saobraćaj, rad, mlade i socijalno staranje i kulturu i sport. Po jedan stan je opredijeljen za Upravu lokalnih javnih prihoda,  Direkciju za imovinu, Službu gradonačelnika i Komunalnu inspekciju, i devet za službe skupštine, glavnog administratora, menadžera i unutrašnje revizije.

Četiri stana su predviđena za Službu zaštite. Šest stanova je namijenjeno za Dječji savez, Gradsko pozorište, KIC Budo Tomović, Muzeji i galerije, Narodna biblioteka Radosav Ljumović i Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci.

Osam stanova se raspoređuje na osnovu odluke Komisije za rješavanje stambenih potreba lica koja bira i imenuje Skupština Glavnog grada, Gradonačelnik i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad. Komisija je odlučila da stanove dobiju zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović 72 m2,  zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša 71 m2, direktor Direkcije za imovinu Mladen Ilić 73 m2 , savjetnik Gradonačelnika Marko Ćulafić 70 m2, komandir Službe zaštite Andrija Čađenović 79 m2, direktorica privrednog društva „Čistoća“ d.o.o Daca Popović 70 m2, direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović 71 m2, pomoćnik direktora privrednog društva „Deponija“ d.o.o. Jovan Rabrenović 27 m2, kao sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Nela Savković Vukčević koja će dobiti 50 hiljada eura za poboljšanje uslova stanovanja.

Podsjećaju da je Glavni grad finansirao izgradnju 101 stambene jedinice iz sopstvenih sredstava. 

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com