Tri godine od ubistva Tijane Jurić - Volim Podgoricu

Tri godine od ubistva Tijane Jurić

Na dan prije tri godine ubijena je petnaestogodišnja djevojčica iz Subotice Tijana Jurić.

Posljednji put je viđena 25 minuta poslije ponoći u blizini SC “Rata”, a njeno tijelo je nakon 12 dana policijske potrage, nađeno na smetlištu u naselju Čonoplja.

Sumnja da se Tijani dogodilo nešto tragično, pojavila se samo sedam minuta nakon što je posljednji put viđena, kada je pronađena njena patika na zemljanom putu, kao i vještački nokat.

Pretpostavka je bila da je neko nasilno ugurao u automobil, a da su joj patika i nokat spali dok se otimala.

Potragu su pratile brojne sumnje i pretpostavke, da bi 13. dana intenzivne potrage policija pronašla njeno tijelo 23 kilometra dalje.

Kako je utvrđeno, Tijana je ubijena iste noći kada je i oteta, a kao izvršilac zločina označen je mesar iz Surčina Dragan Đurić.
Kako se ispostavilo, Đurić je kobne noći, pijan sreo djevojčicu na putu, zaustavio vozilo i napao je. Pošto se Tijana opirala, on je udario, a zatim onesviješćenu stavio na zadnje sjedište svog automobila.

Na putu do naselja “Aleksa Šantić”, Tijana se osvijestila, nakon čega je Đurić skrenuo sa puta, gdje joj je pokidao odjeću i pokušao da je siluje. Pošto je Tijana počela da vrišti, Đurić je iznerviran sa nje skinuo duksericu vezanu oko pojasa i zadavio je.

Đurić je osuđen na 40 godina zatvora.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com